Un deţinut condamnat la peste 23 ani de închisoare pentru tâlhărie a evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni”, unde era la internat pentru investigaţii medicale, fugarul fiind îmbrăcat în pantaloni scurţi şi în halat alb. A fost prins după câteva ore.

Penitenciarul Rahova a anunţat că, miercuri dimineaţa, deţinutul Adrian Constantin Dincă, de 32 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani şi 10 luni pentru tâlhărie calificată, clasat în regim maximă siguranţă, a părăsit Spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, unde se afla internat pentru investigaţii medicale.

În jurul prânzului, a fost localizat și imobilizat în zona Pieției Matache din București.

Ovidiu Oanță, corespondent PROTV: „Echipe de agenți ai Penitenciarului Rahova, care au pornit pe urmele lui, l-au depistat într-o altă parte a Bucureștiului, în Piața Matache, a fost imobilizat și reținut, va fi dus cel mai probabil la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova, nu se va întoarce la spital, asta pentru că deși se află într-o stare de convalescență după o intervenție chirurgicală suferită ieri, este în stare bună și poate fi dus la penitenciar, acolo unde vor fi declanșate procedurile penale. Va fi acuzat de evadare, infracțiune pentru care va putea primi între șase luni și 3 ani de închisoare. Exista riscul ca în această încercare de a scăpa de polițiști, ar fi putut, în căutare de resurse financiare, să atace diferite persoane, nu s-a întâmplat acest lucru și a fost prins.”

Pacientul-detinut D.A.C., 32 de ani, a fost internat în data de 09.05.2022 cu diagnosticul: sechele posttraumatice mână și antebraț drept. Paralizie joasă nerv ulnar. Retracție în grifă deget V mână dreaptă. A fost operat în 10.05.2022.”, se arată într-un comunicat al Spitalului „Bagdasar Arseni”.

La momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu pantaloni scurţi de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb şi mască chirurgicală şi purta adidaşi de culoare neagră cu talpă albă.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea secţiilor 15 şi 26 Poliţie, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secţia Urmăriri din cadrul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, precizează sursa citată.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele procedurii evenimentului.

Părăsirea de sub escortă fără autorizare este asimilată evadării şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Penitenciarul anunţă că, pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, oamenii pot apela la numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Bucureşti - Rahova, la numărul de telefon: 021/420 0810, 0752.090.229.