Misiune cu adevărat specială pentru doi poliţişti din Craiova, care i-au salvat viaţa unei fetiţe de numai un an.

Agenţii se aflau în patrulare în momentul în care au observat pe stradă un bărbat speriat care strigă după ajutor și avea o copilă în braţe.

Când au oprit, au constatat că cea mică era inconştientă. Fără să stea prea mult pe gânduri au început să efectueze manevrele de resuscitare.

Tatăl, impresionat de gestul lor, a trimis o scrisoare superiorilor poliţiştilor.

Mădălin Cârstea, tatăl fetiței: „Am strigat: "ajutaţi-mă, ajutaţi mă"! Fata mea nu mai respira. Eram panicat.”

Cursa contracronometru pentru salvarea fetiței a început după ce tatăl şi-a dat seama că cea mică nu mai respiră. Se pare că s-ar fi înecat cu laptele, apoi şi-a pierdut cunoştinţa. Disperat, bărbatul a ieșit cu copila în stradă și a început să strige după ajutor. Atunci a fost văzut de polițiștii care treceau prin zonă. Fără să stea pe gânduri, oamenii legii au acționat.

Gigi Ilinca:Am început manevrele de prim ajutor, după care i l-am înmânat colegului, întrucât eu eram șoferul echipajului.”

Robert Genoiu, polițist la IPJ Dolj: „Ne-am dat seama că fiecare secundă contează în astfel de situații. Majoritatea colegilor noștri sunt învățați în școala de poliție cum să aplice măsuri de prim ajutor atât la copii, cât și la adulți, iar eu am acasă o fetița de opt luni și sunt pregătit în astfel de proceduri.”

Pentru că și-au dat seama că fetița este în stare gravă, au dus-o la cel mai apropiat spital. Drept mulțumire, tatăl a trimis o scrisoare conducerii Inspectoratului de Poliție județean Dolj și a povestit despre curajul și promptitunea polițiștilor.

Mădălin Cârstea, tatăl fetiței: „Pentru mine, dacă nu erau dânșii, eu nu cred că mai aveam fata în ziua de azi. Țin să le mulțumesc din suflet”.

Fapta lor nu a trecut neobservată.

Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj: „Colegii noștri au fost recompensați conform statutului polițistului. Îi felicităm pentru curajul și capacitatea de reacție imediată într-o situație deosebită care au dus la salvarea unei vieți”.

Tatăl a mărturisit că ar vrea să păstreze legătura cu ei.