Un centru rezidenţial din Capitală, închis temporar în urma unor verificări. Ce nereguli au fost descoperite | FOTO

centru rezidenţial
Sursa foto: Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti

Un centru rezidenţial din Sectorul 1 al Capitalei, unde se aflau 17 beneficiari, a fost închis temporar după ce au fost descoperite mai multe nereguli, scrie news.ro.

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a dispus efectuarea unui control la un centru rezidenţial aflat pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, unde existau indicii că se desfăşoară servicii sociale de tip rezidenţial pentru 17 beneficiari fără a exista o licenţă de funcţionare. Astfel, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti a dispus închiderea temporară a centrului rezidenţial şi a sancţionat contravenţional societatea cu o amendă de 25.000 de lei pentru lipsa licenţei de funcţionare şi lipsa personalului de specialitate.

Totodată, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au constatat condiţii de igienă precare, cum ar fi saltele şi perne neigienizate, mobilier deteriorat, miros pestilenţial, produse expirate, etc, cât şi faptul că în spaţiul de depozitare au fost găsite legume precum cartofi, morcovi, ceapă având modificări organoleptice şi produse de băcănie fiind identificată prezenţa insectelor vii - muşte, păianjeni, pânză păianjen şi au aplicat o amendă de 33.500 lei.

Ce nereguli au fost descoperite

Prefectura Capitalei a transmis, într-un comunicat de presă, că mai multe instituţii au aplicat amenzi la centrul rezidenţial din Sectorul 1.

Astfel, în urma verificărilor s-au constatat şi dispus următoarele măsuri:

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

„- Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au confiscat 4,8 kg produse de origine animală, neconforme şi au aplicat o amendă în valoare de 50.000 lei.

- Inspectorii DSP Bucureşti au constatat faptul că unitatea funcţiona fără a respecta Decizia de Suspendare a Activităţii din 05.05.2023. Totodată, măsurile de igienă din centru erau improprii şi în bucătărie s-au identificat 4 kg de produse de origine animală expirate, care au fost oprite de la consum. În urma acestor nereguli DSP Bucureşti a sancţionat contravenţional centrul rezidenţial cu suma de 40.000 lei.

- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a sancţionat contravenţional centrul rezidenţial cu o amendă în valoare de 50.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

- Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a sancţionat centrul rezidenţial cu suma de 24.000 lei pentru depăşirea timpului de muncă stabilit în contractele individuale, neacordarea sporului pentru munca de noapte şi lipsa instruirii pensonalului în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, potrivit sursei citate..

De asemenea, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au constatat următoarele nereguli:

- condiţii de igienă precare (saltele şi perne neigienizate, mobilier deteriorat, miros pestilenţial, produse expirate,etc); - în spaţiul de depozitare au fost găsite legume (cartofi, morcovi, ceapă având modificări organoleptice) şi produse de băcănie fiind identificată prezenţa insectelor vii (muşte, păianjeni, pânză păianjen).

În urma celor constatate, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au aplicat o amendă contravenţională în valoare totală de 33.500 lei.

Având în vedere deficienţele sancţionate la acelaşi punct de lucru din partea Autorităţii la data de 30.05.2023, cât şi noile deficienţe consemnate, se constată săvârşirea repetată a uneia dintre contravenţii şi se propune emiterea deciziei de închidere temporară a unităţii pe o perioadă de la 6 la 12 luni.

„Ţinând cont de propunerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov de emitere a deciziei de închidere temporară a unităţii pe o perioadă de la 6 la 12 luni, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti a dispus punerea în aplicare a planului de urgenţă (închiderea temporară a centrului rezidenţial) şi a sancţionat contravenţional societatea cu o amendă în valoare de 25.000 de lei pentru lipsa licenţei de funcţionare şi lipsa personalului de specialitate”, mai indică sursa menţionată.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Accident grav în Mehedinți. O șoferiță de 19 ani a murit după a intrat cu mașina într-un TIR
Accident grav în Mehedinți. O șoferiță de 19 ani a murit după a intrat cu mașina într-un TIR

O femeie a decedat într-un grav accident rutier care a avut loc, marţi seara, pe raza localităţii Ciochiuţa, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi.

Un cetățean american a dispărut în Craiova. Ce are pe umărul stâng
Un cetățean american a dispărut în Craiova. Ce are pe umărul stâng

Un cetățean american a fost dat dispărut în Craiova. Soția sa a sesizat poliția după ce bărbatul a plecat de acasă și nu a mai revenit.

Zona spre care armata rusă se îndreaptă în viteză. Localnicii fug ca să scape
Zona spre care armata rusă se îndreaptă în viteză. Localnicii fug ca să scape

Armata ucraineană, confruntată cu superioritatea trupelor ruse în materie de trupe şi armament, încearcă să oprească înaintarea rapidă a acestora din urmă la nord-vest de oraşul Avdiivka, în regiunea Doneţk.

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.