Scene șocante s-au petrecut joi seară pe o stradă din Buftea, în județul Ilfov. Un băiețel de patru ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost lovit de o mașină în timp ce încerca să traverseze, pe trotinetă, strada. Ulterior, copilul a murit.

Șoferul a fugit de la locul faptei, însă mai târziu a mers la secția de poliție și a mărturisit ce a făcut.

Impactul a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. 

Copilul era cu mama lui pe stradă când a avut loc accidentul. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum băiețelul se plimbă cu trotineta pe mijlocul drumului.

Când vede mașina care se îndreaptă spre cel mic, începe să strige cu disperare să se întoarcă pe trotuar, însă nu ascultă și traversează strada. O clipă mai târziu, este lovit în plin de autoturism.

Citește și: Statele Unite oferă Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari

Trotineta a ajuns tocmai în celălalt capăt al străzii, acolo unde șoferul a reușit să oprească mașina. Între cele două puncte sunt în jur de 200 de metri distanță. Circulația e oprită pe strada Muncii din Buftea, până când politiștii vor termina cercetările.

Șoferul a părăsit locul accidentului, dar după puțin timp a mers singur la poliție să declare ce a făcut.

Martorii povestesc că circula cu viteză. În imagini se observă că nu există nicio intenție de frânare înainte de impact.

Localnică: „Da, avea viteză.”

Localnic: „Era trotineta sub mașină. Aici oricine merge cu mașina, cu permise, fără permise.”

În mașina care l-a lovit pe băiat se aflau chiar frații victimei

 

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum autoturismul care l-a lovit pe băiat se oprește pentru foarte scurt timp, iar din mașină coboară și o rup la fugă 3 persoane.

Doi dintre cei care au fugit erau frații victimei, în vârstă de aproximativ 15-16 ani, iar la volan se afla un tânăr de 20 de ani.

În momentul în care s-a produs accidentul, ei mergeau să joace fotbal, undeva în zona Chitila.

Bărbatul care l-a dus la poliție pe tânărul șofer în vârstă de 20 de ani este chiar vărul acestuia. 

Mi-a zis că i-a sărit un copil în față, mi-a explicat despre ce este vorba, ce copil e, fiind un frate dintre prietenii lui care au copilărit, fiind și frații victimei în mașină. Atunci am căzut de comun acord să mergem la poliție.” - a povestit el.

 

”L-am întrebat de ce ai plecat de acolo? Și mi-a zis mi-a fost foarte foarte frică. Într-adevăr, nu părinții victimei sunt ... Ei sunt cuminți, nu au nicio treabă cu scandalul, cu cearta. E vorba de vecini, care se strângeau și sută la sută poate din păcate cred că erau două victime în seara respectivă, nu numai una. Din păcate ne cerem foarte mii de scuze față de părinții victimei.” - a mai declarat vărul șoferului care a comis accidentul.

Oamenii din localitate sunt șocați

La fața locului au ajuns imediat mai multe ambulanțe, care l-au găsit pe cel mic în stop cardio-respirator. Băiețelul a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost dus la spital, însă, din păcate ... nu a mai rezistat mult și a pierdut lupta cu viața.

Oamenii din localitate sunt șocați de cele întâmplate.

Localnică: „Copilul era un copil foarte îngrijit, mama lui avea foarte mare grijă de el, nu ieșea din curte, se juca numai în curte. Fiind o stradă închisă, copilul a traversat, nu avem treceri de pietoni, nu avem delimitatoare de viteză. L-a luat din plin, nicio intenție de frânare."

Șoferul a fost verificat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat că acesta nu băuse înainte de a se urca la volan. 

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, iar în urma activităților desfășurate, aceștia au dispus reținerea pentru 24 de ore, a conducătorului auto, respectiv un bărbat, de 20 de ani.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul respectiv a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a solicitat instanței competente luarea măsurii arestului preventiv.

În prezent, se efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.