Un autobuz Otokar plin cu călători, inundat cu apă fierbinte. Reacția Societății de Transport

Dată publicare: 21-12-2018 14:30
Dată actualizare: 21-12-2018 15:46


autobuz apa fierbinte

Zeci de călători care circulau în unul dintre noile autobuze turcești, puse în circulație în Capitală, au fost evauați după ce s-a stricat instalația de încălzire, astfel că vehiculul a fost inundat cu apă fierbinte.

Acesta ar fi circulat pe ruta 783, între Aeroport și Piața Unirii, informează News.ro.

Primele 30 de autobuze Otokar dintre cele achiziţionate de Primăria Capitalei au fost puse în circulaţie, începând din 1 decembrie, pe liniile 302, 336 şi 601, precum şi pe liniile 780 şi 783, care fac legătura cu Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

În luna iunie a acestui an, Primăria Capitalei a semnat cu Otokar contractul pentru achiziţia a 400 de autobuze Euro 6, valoarea contractului fiind de peste 458 de milioane de lei fără TVA.

Precizările făcute de Societatea de Transport Bucureşti STB SA:

”Remedierea defecțiunii la autobuzul Otokar se face pe cheltuiala furnizorului

Autobuzul afectat în acestă dimineață de probleme tehnice la sistemul de încălzire a fost retras imediat din circulatie si trimis catre service-ul OTOKAR. Autobuzele sunt în termenul de garanție, care este, în conformitate cu prevederile contractuale, de 8 ani de la livrare. În această perioadă, toate verificarile si interventiile (manopera, piese de schimb, deplasarea autobuzului la service OTOKAR) se realizează pe cheltuiala furnizorului.

Defecțiunea survenită este una accidentală, cauzată de o fisură la furtunul de alimentare a aerotermei. Pentru a preveni situații similare, service-ul OTOKAR a demarat o acțiune mai amplă, de verificare a acestui aspect la toate autobuzele livrate.

STB SA precizează că niciun călător nu a fost afectat de acest incident.

STB SA regretă incidentul produs și îi asigură pe călători că este unul izolat, iar transportul public se desfășoară în condiții de siguranță.

Facem precizarea că, în situația apariției unor defecte în traseu la autobuze, troleibuze și tramvaie, acestea sunt remediate operativ prin intervenții ale tehnicienilor STB SA sau, după caz, se dispune inlocuirea vehiculelor defecte.

Conducătorii de vehicule au responsabilitatea ca, la identificarea unei neconformități tehnice, să revină pentru remediere la garaj, nefiind permisă ieșirea vreunui vehicul în traseu decât în condiții de siguranță.

Conducătorii de vehicule sunt instruiți, în conformitate cu manualul de exploatare, asupra responsabilităților care le revin: la apariția unui defect de siguranță a circulației, situația este semnalizată la bord, ceea ce obligă salariatul să anunțe de îndată personalul tehnic și să aștepte intervenția tehnică, depanare sau retragere la garaj.”

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO