Ultimele pregătiri pe Transalpina. Când va fi reluată circulația și ce limită de viteză trebuie respectată
Se fac ultimele pregătiri pe Transalpina pentru ca circulația să fie reluată parțial de sâmbătă, pe sectorul dintre Rânca și Obârșia Lotrului.
Însă, unii turiști, în special străini s-au aventurat deja pe cea mai înaltă șosea din România și s-au bucurat de peisajele de vis.
Un turist elvețian petrece câteva zile în România. A vizitat Apusenii și a reușit să traverseze și Transalpina, considerată raiul motocicliștilor.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Turist elvețian: „Drumurile erau închise, dar oamenii de la benzinărie mi-au spus că e deschis, așa că am încercat, m-a prins ploaia și a trebuit să îmi pun cască și așa am trecut ce-a mai înaltă șosea din România, Transalpina, un drum grozav, fantastic, liber.”
Însă, cei mai mulți turiști au fost nevoiți să întoarcă și să-și facă alte planuri de călătorie.
Turist: „Suntem la plimbare pentru o zi. Drumul e încă închis. Era bine dacă era deschis. Era bine pentru că mergeam mai departe.”
Ionuț Năgăra, administrator pensiune Rânca: „Sunt câteva trasee turistice, dar toată lumea vine pentru frumusețile Transalpinei, drum cunoscut la nivel european, poate chiar mondial. Asta așteptăm toți în fiecare an, redeschiderea cât mai timpurie să sperăm a Transalpinei pentru că ne ajută, la urma urmei, să susținem afacerile noastre.”
Cea mai înaltă șosea din țară a fost inspectată de o comisie a companiei naționale care administrează infrastructura rutieră. Muncitorii mai au de montat câteva indicatoare până la deschidere.
Cristian Pistol, director general CNAIR: „Va fi deschis în timpul zilei începând cu ora 8 până la ora 18, iar în afara acestui interval orar accesul este interzis, din cauze obiective, care țin de specificul acestei zone montane aflată la mare altitudine.”
Șoferii care vor să urce pe Transalpina trebuie să respecte și limita de viteză - 30 km pe oră, dar și pe cea de tonaj - cel mult 3,5 tone.