Turiștii, așteptați la munte în starea de alertă. Ce vor putea face pe Valea Prahovei

Ultima actualizare: 15-05-2020 12:15

Mulți dintre noi am fi tentați să dăm o fugă la munte, mai ales după o perioadă atât de lungă de stat în casă.

Să mergi liniștit pe o cărare, să respiri aer curat și să faci o plimbare cu telecabina spre crestele Bucegilor. Deocamdată, acestea sunt variantele pe Valea Prahovei, iar asta pentru că mare parte din hoteluri sunt închise, la fel și tereasele și cafenelele.

Au fost pregătite gondola și trasele turistice

 

Sinaia pare nerăbdătoare să-i primească din nou pe turiști. Doar că începutul este unul timid, iar cei care ajung aici trebuie să știe că mai toate hotelurile și pensiunile sunt închise. Din acest weekend gondola este pregătită să îi urce la cota 2000, dar nu oricum.

Paul Popa Centrul de Informare și Promovare Turistică Sinaia: "Masca obligatorie, vor fi culoare create pentru accesul persoanelor, va fi păstrată distanța de doi metri între persoane. În gondolă, în sine, dacă sunt familie, înseamnă că pot urca împreună. Atunci când nu sunt familie vor urca câte două persoane care vor sta în diagonală una față de celaltă și vor avea gel dezinfectant."

Traseele turistice au fost pregătite de salvamontiști. Copacii căzuți în urma furtunilor au fost îndepărtați de pe cărări astfel că drumeții le pot lua la pas. Fie că alegeți trasee din Sinaia sau Bușteni, e bine de știut însă că aveți nevoie de haine groase și bocanci.

Vox: ”Traseele sunt în bună măsură pregătite. Mai sunt petice de zăpadă în partea superioară a muntelui, pe platou există zăpadă, temperaturile scad sub 0 grade noaptea. E bine să țină cont de toate astea și să nu se aventureze în afara traseelor marcate”.

Variante puține pentru cazare

 

Daca vreți însă să înoptati la munte, nu aveți multe variante. Sunt puține locurile care au camere pregătite pentru oaspeți. În acest hotel se fac ultimele retușuri. De altfel, se caută și soluții pentru cei care vor să și mănânce în incinta hotelului. Fie că își aduc de acasă, fie că își comandă la firme de catering.

Ciprian Stanciu administrator hotel: ”Hotelul nostru este pregătit să deschidem terase în aer liber sau mai multe terase să fie în jurul hotelului și grupurile să fie cât mai mici. Sau chiar fiecare cameră să servească în altă parte, atât room service, cât și pachet pentru drum sau iarbă verde.”

Turismul la munte așa cum îl știam nu va mai fi la fel cel puțin o perioadă spun specialiștii.

Paul Popa, Centrul de Informare și Promovare Turistică Sinaia: ”Restaurantele, terasele rămân închise. O parte dintre restaurante lucrează în regim de catering. (Reporter: Să ne așteptăm la o perioadă în care turistul vine cu sandvișul în portbagaj?) Presupun că da, cred că va fi o perioadă de genul ăsta, cel puțin începutul acestei perioade care va fi o mare necunoscută.”

Datele arată că turismul pe Valea Prahovei a scăzut cu aproape 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO