Se construiește o nouă autostradă în România. Când va fi gata A7 Buzău - Focșani
Marți, 10 mai, vor fi depuse ofertele pentru construcția Autostrăzii Buzău - Focșani. Termenul inițial era în aprilie, dar pentru că au fost foarte multe nelămuriri, acesta a fost prelungit, potrivit Finance & Banks.
Autostrada Buzău-Focșani, termen de finalizare 2024
Autostrada Buzău - Focșani face parte din Coridorul 3 - Regiunea București - NE (Moldova) (OR3) și este pe lista prioritățiilor naționale.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Proiectul a fost finanțat cu 858,85 mlioane de lei, fără TVA și se estimează că se va finaliza în 2024, potrivit cndadnr.ro.
Finalizarea autostrăzii Buzău-Focșani în lungul acestui coridor va duce la o devoltare a infrastructurii, o dată prin popularea zonei și a doua oară prin atragerea de noi investiții.
Construcția celor patru loturi ale Autostrăzii Buzău - Focșani (82,44 km) este finanțată de PNRR.
Lot 1 (4,60 km): Buzău - Vadu Pașii
Lot 2 (30,80 km): Vadu Pașii - Râmnicu Sărat
Lot 3 (36,10 km): Râmnicu Sărat - Mândrești Munteni
Lot 4 (10,94 km): Mândrești Munteni - Focșani Nord
4 februarie 2002, prima licitație de construire
Pe 4 februarie a fost publicată în SEAP prima licitație pentru circa 15 kilometri pentru A7 Buzău – Focșani, respectiv cea pentru lotul 1 Buzău - Vadu Pașii și lotul 4 Mândrești Munteni - Focșani Nord. Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1,81 miliarde lei și 2,14 miliarde lei.
Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei. Coridorul se desfășoară la contactul dintre Subcarpații Curburii și Câmpia Română între Ploiești și Mărășești, Culoarul Siretului între Mărășești și Pașcani, Podișul Sucevei între Pașcani și Siret.