Trendul momentului: Casele smart, cu control vocal și de pe telefon. GALERIE FOTO

casa oradea - 4
Storia.ro

Numărul caselor inteligente, care utilizează beneficiile IoT (Internet of Things) pentru a simplifica acțiunile repetitive legate de confortul de acasă, este în creștere și în România.

Sute de anunțuri imobiliare legate de case care până nu demult erau numite “case ale viitorului” sunt deja aici, pe storia.ro. Într-o casă smart, prin conectarea la wi-fi a dispozitivelor, precum și prin utilizarea senzorilor, pot fi ajustate prin comenzi vocale o mulțime de elemente, precum lumina, muzica și chiar aerul condiționat. De asemenea, printr-o aplicație de telefon, se pot regla de la distanță funcții care până acum necesitau prezența fizică a locatarilor: pornirea și oprirea aparatelor electrice, reglarea temperaturii, închiderea și deschiderea ferestrelor sau a ușilor pentru anumite camere, monitorizarea senzorilor de fum sau inundație și chiar irigarea peluzei.

VILĂ SMART CU PISCINĂ, ÎN STIL MEDITERANEAN, ÎN CORBEANCA - 538.000 EUR

 

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Aflată lângă pădure, cu un teren de 500mp, această vilă smart cu 2 terase și jacuzzi atât în aer liber, cât și în dormitorul matrimonial, oferă un stil de viață la nivelul standardelor tehnologice actuale.

Cu spații vitrate înalte de 6m, un living cu o suprafață de 60 mp, 3 dormitoare, 3 băi, bucătărie complet mobilată, locuința are încălzire în pardoseală pe toată suprafața, cu centrală de podea smart, care poate fi acționată de la distanță, încălzire cu tubulatură prin tavane, precum și canapele încălzite cu termostate și șemineu electric 3D, din sticlă.

Prin comandă vocală pot fi controlate: sistemul de sonorizare cu boxe incorporate în tavane, având muzică în toate camerele, inclusiv în băi și pe terasa exterioară, sistemul de iluminare - cu o mulțime de culori și tematici precum “party”, “movie night”, “dinner”, draperiile electrice, întrerupătoarele, prizele, ferestrele smart. Ușa de la intrare este pivotantă, smart, deschizându-se automat în prezența proprietarului. Porțile sunt complet automatizate, interfonul video este de asemenea smart, interior și exterior, sistemul de monotorizare video oferă înregistrare și acționare de la distanță, iar sistemul de irigat pentru curte este automatizat. Vila are și un sistem complet de alarmă, cu senzori de mișcare, inundații, foc, fum, umiditate.

VILĂ SMART, PREMIATĂ LA BIG SEE ARCHITECTURE AWARDS 2022, ÎN PIPERA - 555.000 EUR

 

Premiată în cadrul competiției BIG SEE ARCHITECTURE AWARDS 2022, care omagiază cele mai creative proiecte din 21 de țări din Europa de Sud-Est, această vilă de lux are integrate funcționalități smart pe măsura designului său futurist.

Fiind o casă inteligentă, beneficiază de un sistem BMS (Building Management System), prin care se pot controla de la distanță funcțiile casei, precum sistemul de iluminat ambiental interior și exterior, inclusiv schimbarea culorii pentru banda LED RGBW, sistemul de încălzire din camere, ușile camerelor, ușa casei sau porțile de acces în curte. De asemenea, utilizând senzori, locuința este protejată cu sisteme anti-inundație, anti-incendiu și anti-efracție, beneficiind de monitorizare video.

Încălzirea se face prin pardoseală, cu ajutorul unei centrale termice. Locuința include și o preechipare pentru o stație exterioară de încărcare electrică auto.

Locuința se află în etapa “turn key”, fiind complet finalizată. Cele 7 camere dispuse pe 2 etaje ocupă o suprafață utilă de 240mp, terasele totalizând 60mp. La parter se află livingul și bucătăria, care beneficiază de o insulă cu circuit electric, pentru comoditatea utilizării echipamentelor de gătit. Urmând treptele suspendate, se ajunge la etaj, unde se găsesc dormitoare cu dressing, baie și terase.

VILĂ SMART MINIMALISTĂ ÎN OTOPENI ODĂILE - 245.000 EUR

 

Integrând dispozitive inteligente de la furnizori de top în domeniu, adaptate stilului de design interior, această casă smart, cu etaj, pod și 2 terase, are la bază un concept arhitectural minimalist, cu o compartimentare adecvată a spațiului și este construită cu un consum optim de materiale. În acest proiect, arta decorativă și tehnologia se completează reciproc, integrând dotări de ultimă generație: încălzire în pardoseală, spații vitrate generoase, sistem de lumini inteligente, încălzire automatizată, stație de încărcare pentru mașini electrice preinstalată.

VILĂ SMART CU PONTON, ÎN BUFTEA - 395.000 EUR

 

 

Aflată pe malul lacului, această vilă elegantă de tip smart home îmbină confortul dat de tehnologie cu plăcerea de a trăi în mijlocul naturii. Casa are deschidere spre lac, ponton, 2 terase și teren de 850 mp. Locuința beneficiază de finisaje și mobilier de lux, precum și de funcții de control inteligente. Toate cele 3 camere și chiar și băile au o priveliște spectaculoasă spre lac.

VILĂ SMART, ÎN STIL MEDITERANEAN, CU PISCINĂ, LA ORADEA - 485.000 EUR

Această vilă smart din zona Dealuri a orașului Oradea îmbină stilul mediteranean cu inovația tehnologică. Sistemul SMART HOME controlează, printr-o aplicație de telefon: lumini exterioare și interioare, camere de supraveghere, senzori de mișcare în interior, geamuri cu rolete de aluminiu, uși, aspersoare pentru irigarea grădinii și filtrarea apei din piscina.

La parter, se află dormitorul matrimonial, cu dressing, baie proprie, un dormitor individual, baie, birou și o terasă deschisă, de 33 mp. La etaj, casa are un living generos, bucătărie cu zonă de dining, baie și o terasă care se închide pe timpul iernii. Locuința dispune de un teren de 417 mp, piscină încălzită, grădină cu conifere, dar și plante mediteraneene, cu sistem de picurare.
 

VILĂ SMART APROAPE DE CLUJ - 720.000 EUR

Situată în Borhanci, acestă casă smart aduce cu ea beneficiile tehnologiei în inima naturii, dispunând de un teren de 500mp, cu o priveliște spectaculoasă. Arhitectura casei este gândită așa încât să pătrundă lumina pe tot parcursul zilei. La parter se află livingul, bucătăria, un birou și o baie, la etaj 3 dormitoare și o baie, iar la etajul retras o cameră pentru hobby. Are terasă la parter, 2 balcoane la etaj, iar la etajul retras are 2 terase care pot fi modificate pentru jacuzzi, piscină, spațiu verde, în funcție de preferințe. Finisajele interioare sunt de înaltă calitate, folosind materiale premium, precum marmura sau granitul.

 VILĂ SMART CU MANSARDĂ ÎN CARTIERUL HENRI COANDĂ, BUCUREȘTI - 1.450.000 EUR

 Integrând un sistem smart pentru întreaga casă, această locuință complet utilată și mobilată beneficiază de încălzire și răcire pasivă prin pardoseală, pentru parter, etaj 1 și mansardă. La demisol se găsesc sala de fitness și garajul, cu cele 2 stații de încărcare electrică auto. Parterul este “open floor”, cu living, dining, bucătărie, dormitor de oaspeți, baie și terasă 4 anotimpuri. La etaj se găsesc dormitoare cu dressing, băi și un balcon, iar la mansardă - zona de divertisment/birou, spălătoria, o baie, precum și o terasă. În grădina urbană se află amenajată o zonă de barbeque cu grătar electric și grătar pe gaz.

O mare varietate de anunțuri de vânzare pentru case smart, atât în București, cât și în țară, pe diverse categorii de preț, se găsesc pe storia.ro, în diverse etape de dezvoltare - unele finalizate, altele încă în faza de proiect. Trendul ascendent al gradului de integrare a sistemelor inteligente arată că acestea vor deveni elemente de bază pentru orice proiect imobiliar, în viitorul apropiat.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Klaus Iohannis va merge într-o vizită oficială în Coreea de Sud, săptămâna viitoare. Va fi însoțit de mai mulți oficiali
Klaus Iohannis va merge într-o vizită oficială în Coreea de Sud, săptămâna viitoare. Va fi însoțit de mai mulți oficiali

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Coreea de Sud, la invitaţia preşedintelui Yoon Suk Yeol.

Tânăr cercetat penal după ce în urma unei şicanări în trafic a ameninţat cu pistolul un şofer, pe o stradă din Constanța
Tânăr cercetat penal după ce în urma unei şicanări în trafic a ameninţat cu pistolul un şofer, pe o stradă din Constanța

Un tânăr este cercetat penal după ce, în urma unei şicanări în trafic între el şi un alt conducător auto, în staţiunea Eforie Sud, a ameninţat cu un pistol respectivul şofer, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Reacția lui Bănescu după ce preotul Nicolae Tănase a declarat că „dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată”
Reacția lui Bănescu după ce preotul Nicolae Tănase a declarat că „dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a numit afirmaţiile preotului Nicolae Tănase din Valea Plopului potrivit cărora „dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată”, drept „o gândire barbar clericalizată”.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.