Trei români, testați pozitiv pentru Covid-19 în Grecia. Anunțul MAE

Dată publicare: 13-07-2020 21:47
Dată actualizare: 13-07-2020 21:50


test coronavirus

Trei români, doi români aflați pe Insula Evia și unul aflat în Salonic, au fost diagnosticați cu Covid-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat.

MAE a menționat că cei doi români din insula Evia au fost transferaţi într-o unitate hotelieră special destinată pentru carantină unde vor rămâne pentru 12 zile, relatează News.ro.

Ceilalţi membri ai grupului cu care cele două persoane confirmate pozitiv au intrat în Grecia şi care au fost testaţi, la rândul lor, la momentul intrării pe teritoriul elen, au fost plasaţi în izolare.

Aceştia urmează să revină în ţară în cursul zilei de marţi cu un autocar pus la dispoziţie de agenţia turistică, a adăugat MAE.

„În continuarea informaţiilor cu privire la situaţia turiştilor români aflaţi în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale competente Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic, doi cetăţeni români aflaţi în Insula Evia şi un cetăţean român aflat în Salonic au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19”, au transmis reprezentanţii MAE.

MAE precizează că la nivelul Ambasadei României la Atena nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea persoanelor în cauză, misiunea diplomatică fiind în contact cu o parte dintre turişti.

Cetăţeanul român aflat în Salonic a contactat Consulatul General al României la Salonic şi a menţionat că a fost anunţat de autorităţile elene, la data de 11 iulie, cu privire la rezultatul pozitiv al testării efectuate la intrarea pe teritoriul acestui stat.

„Persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 8 iulie a.c., aflându-se în prezent într-un apartament închiriat în Salonic, împreună cu un alt cetăţean român care până la acest moment nu a fost testat. Consulatul General al României la Salonic întreprinde demersuri pe lângă autorităţile elene pentru aplicarea procedurii prevăzute de legislaţia elenă în astfel de cazuri, inclusiv o eventuală retestare a persoanei infectate”, arată comunicat de presă.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO