Transfăgărășanul, pe coperta unei renumite reviste britanice. "Cel mai frumos drum"
Transfăgărășanul este numit, pentru a doua oară, de britanici, "cel mai frumos drum din lume".
La 10 ani de când l-au lăudat realizatorii emisiunii "Top Gear", cea mai populară revistă britanică pentru ciclişti reafirmă admiraţia englezilor pentru Transfăgărășan. Este publicitate gratuită, de care ar trebui să profităm, însă România nu se află pe harta ţărilor unde turiştii se pot plimba în siguranţă pe două roţi.
"Cyclist", o renumită revistă britanică, are pe coperta numărului din octombrie Transfagărășanul, despre care spune că este cel mai frumos şi mai spectaculos drum din lume.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Iar aceşti turişti din Canada şi Noua Zeelandă au aflat despre România pe internet şi au venit să vadă minunea. Petrec la noi 7 zile pe bicicletă.
Mike, ciclist din Canada: "Am văzut o mulţime de oi și vaci! Și ce lasă în urmă, trebuie să fii mai atent la drum. Şi bineînţeles, am văzut şi localnici cu căruţe şi alţii în maşini de lux. A fost interesant!"
Jeff, ciclist din Noua Zeelandă: "Suntem conştienţi că acest gen de turism este nou în România. Aşa că, în timp, poate veţi avea mai multe toalete publice şi în oraşe pe unde ajungi cu bicicleta."
Silviu Martin, ghid: "Transfagarasnul este unul din punctele noastre forte. În weekenduri devine prea aglomerat, ne-ar plăcea să fie mai puţine maşini, mai mulţi ciclişti şi persoane care vin să se bucure de natură."
Anul acesta celebrul drum împlinește 45 de ani de la inaugurare. Însă nici pentru automobilişti nu este peste tot amenajat, darămite pentru ciclişti.
Dumitru Grecu, preşedinte Asociaţia Turistică Transfăgărășan: "În aceşti 45 de ani nu s-a făcut aproape nimic. Sunt zone cu un real pericol de căderi de pietre şi chiar de degradare a covorului asfaltic."
Turist român: "Cu bicicleta?! Mie mi se pare prost şi pentru maşină! Darămite pentru biciclişti! Nu, mai trebuie un pic îmbunătăţit, nu e ok."
Cicloturismul este o afacere de zeci de milioane de euro, din care România nu reuşeşte să câştige însă mai nimic.
Reţeaua Europeană de Rute Cicliste, numită EUROVELO, un proiect finanţat de Federaţia Europeană de Ciclism, are 15 trasee ce străbat continentul, însă abia atinge ţara noastră. Turiştii care ajung la noi constată că nu avem piste suficiente şi nici măcar semnalizări pentru ciclişti. În această situaţie, mulţi aleg rute care ne ocolesc.
Robert Lazăr, reprezentantul unei agenţii de turism: "Au ales altă destinaţie, s-au dus în Slovenia. Au avut de pierdut şi potenţialii oameni pe care i-ar fi întâlnit pe tarseu, anumite pensiuni, unităţi hoteliere, magazine."
Multe piste pentru ciclişti amenajate în România au fost făcute în pripă, doar pentru a cheltui mai repede banii europeni. 10% dintre accidentele rutiere din ţara noastră au ca victime biciclişti.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!