Traian Basescu la plecarea in Italia, la summitul de la Milano: "Am o singura boala". VEZI aici ultimele analize medicale

×
Codul embed a fost copiat

Traian Basescu participa, joi si vineri, la Summitul Asia - Europa de la Milano. La plecare, presedintele a sustinut o declaratie de presa de pe aeroportul Henri Coanda, care a fost transmisa LIVE pe www.stirileprotv.ro.

Traian Basescu a declarat ca ii autorizeaza pe cei zece medici care i-au facut vizita medicala anuala sa dea relatii oricarui ziarist interesat despre starea sa de sanatate. Mai mult, seful statului a precizat ca are o singura boala, si anume ”boala pe hoti”. ”Autorizez cei zece medici din comisia care s-a format in anul acesta, cand s-a facut vizita medicala, deci public ii autorizez sa dea relatii oricarui ziarist care este interesat de starea de sanatate a presedintelui”, a anuntat Traian Basescu.

Citeste si: Ponta l-a reclamat pe Basescu la SUA si UE dupa discursul de joi. Ce le-a spus premierul ambasadorilor despre presedinte

El a explicat ca ”un post de televiziune a coborat atat de jos in propaganda de denigrare”, incat a aflat de la televizor despre ”atacuri celebrale, despre internari la Spitalul Militar din Bucuresti, la Fundeni, la Viena”. ”Nu a existat niciun astfel de incident de sanatate, cel putin in cei zece ani, nu stiu dupa ce imi termin mandatul. Pot sa va spun ca am o singura boala, am boala pe hoti, si asta nu se trateaza, a pus presedintele Traian Basescu.

Presedintele a facut declaratia la Aeroportul International ”Henri Coanda”, inainte de plecarea la Summitul Asia - Europa (ASEM) de la Milano. Ulterior, pe site-ul Administratiei Prezidentiale a fost postat rezultatul testarii medicale anuale, care poate fi descarcat DE AICI!

Citește și
SUMMIT NATO
Reactia NATO la adresa Moscovei. 2% din PIB pentru inzestrarea armatei; militari si tehnica de razboi in statele din est
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Sinteza declaratiilor:

- Summitul va avea 3 parti, prima este destinata relatiilor economice intre Asia de sud-est si Europa. A doua este dedicata solutionarii problemelor globale, intre Asia si Europa. A treia este legata de probleme de securitate: problemele din Ucraina, situatia din Orientul Mijlociu si alte subiecte extrem de sensibile.

- La summit vor particpa  21 de state din Asia si 30 de state din Europa.

- La summit va participa presedintele Consiliului European, presedintele Comisiei Europene. Sumitul este important pentru ca abordeaza pe fond problema relatiilor economice si a dezvoltarii durabile intre cele doua regiuni, iar dupa mine cea mai importanta parte este legata de liberalizarea schimbul economice intre cele doua continente, Asia si Europa. In ce ne priveste, vom fi sustinatori ai solutiilor de liberalizare.

- In problematica de securitate, in linii mari pozitia noastra este cunoscuta, inclusiv legat de Ucraina.

- As face o precizare, pentru ca am vazut ca un post de televiziune a coborat atat de jos cu atacurile.. Le-as spune ca autorizez cei 10 medici din comisia care s-a format anul acesta sa dea relatii oricarui ziarist care este interesta de starea de sanatate a presedintelui. Nu a existat niciun incident de sanatate, cel putin in cei 10 ani de mandate. Pot sa va spun ca am o singura boala: am boala pe hoti! Iar asta nu se trateaza.

Citeste si: Traian Basescu, despre presupusa activitate a lui Victor Ponta la SIE: "A fost un fripturist, nu a avut nicio misiune"

Joi dupa amiaza presedintele participa, la Centrul de Congrese din Milano, la sesiunea de deschidere a Summitului, apoi la sesiunea plenara cu reprezentantii Parteneriatului Parlamentar Asia -Europa, ai Forumului Popular Asia - Europa si ai Forumului de Afaceri Asia – Europa. Tot joi va fi facuta o fotografie de familie, apoi este programata participarea la prima sesiune plenara cu tema "Promovarea cooperarii financiare si economice intre Asia si Europa prin intermediul unei conexiuni imbunatatite".

Presedintele are programata o alocutiune, in jurul orei 16.50 (ora Romaniei) in cadrul primei sesiuni plenare cu tema "Promovarea cooperarii financiare si economice intre Asia si Europa prin intermediul unei conexiuni imbunatatite". Ulterior, presedintele are programata participarea la a doua sesiune plenara cu tema "Abordarea problemelor globale in contextul parteneriatului Europa - Asia si a unei lumi interconectate".De asemenea, la ora 21.00 (ora Romaniei), la "Palazzo Regale" din Milano, presedintele va participa la dineul oferit de presedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, in onoarea sefilor de delegatii participanti la Summitul ASEM.

Citeste si: Premierul Australiei l-a amenintat pe presedintele Rusiei inainte de Summitul G20: "Il voi pune la pamant pe Putin"

Vineri, presedintele va participa la sesiunea restransa "Dialog si cooperare intre Europa si Asia privind viitorul ASEM", apoi la sesiunea de inchidere a Summitului.

Vladimir Putin se va intalni vineri cu Petro Porosenko, la Milano

Presedintele rus, Vladimir Putin, se va intalni vineri, la Milano, cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, anunta premierul Italiei, Matteo Renzi. Intrevederea va fi in timpul summitului ASEM (Dialogul Asia-Europa) si probabil se va desfasura in compania cancelarului german, Angela Merkel, si a presedintelui Frantei, Francois Hollande, urmand sa fie prezidata de Matteo Renzi

Intalnirea ar urma sa aiba loc in sediul Prefecturii din Milano. Vladimir Putin si Petro Porosenko s-au intalnit ultima data in luna august.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Traian Basescu, dupa Summitul NATO:
Traian Basescu, dupa Summitul NATO: "Libertatea NU E GRATIS. Vom avea comandament NATO in Romania"

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, dupa Summitul NATO, ca Marea Neagra este evidentiata in documentele reuniunii ca avand o importanta deosebita pentru securitatea euroatlantica, aceasta fiind un obiectiv al Romaniei care a fost atins.

Reactia NATO la adresa Moscovei. 2% din PIB pentru inzestrarea armatei; militari si tehnica de razboi in statele din est
Reactia NATO la adresa Moscovei. 2% din PIB pentru inzestrarea armatei; militari si tehnica de razboi in statele din est

Decizie istorica luata vineri de liderii lumii reuniti in Tara Galilor. NATO a hotarat, sa trimita in perioada urmatoare militari si tehnica de razboi in statele din estul aliantei nord-atlantice printre care si Romania.

Traian Basescu:
Traian Basescu: "Romania va sustine inasprirea sanctiunilor impotriva Federatiei Ruse"

Inainte de a pleca la summitul de la Bruxelles, presedintele Traian Basescu a anuntat care va fi pozitia Romaniei fata de situatia grava din Ucraina si masurile care trebuie adoptate la nivelul UE impotriva Federatiei Ruse.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.