Premierul Australiei l-a amenintat pe presedintele Rusiei inainte de Summitul G20: "Il voi pune la pamant pe Putin"

Ultima actualizare: 16-10-2014 06:46
putin abbott

Premierul australian l-a amenintat pe Vladimir Putin folosind un termen din fotbalul australian “shirtfront" care presupune izbirea adversarului si punerea sa la pamant, relateaza The Guardian.

Premierul autralian Tony Abbott a declarat luni ca-l va interpela pe presedintele rus Vladimir Putin, la summitul G20 prevazut luna viitoare in Australia, in legatura cu prabusirea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines in Ucraina, in care au murit 38 de australieni.

De la distrugerea in zbor, pe 17 iulie, a unui avion de linie malaysian in spatiul aerian al Ucrainei si moartea tuturor celor 298 de persoane de la bord, Abbott nu-l menajeaza deloc pe Putin.

"Ii voi spune domnului Putin ca australieni au fost asasinati, ca au fost asasinati de rebeli sustinuti de catre rusi si utilizand echipamente furnizate de catre Rusia. Aceste fapte provoaca o puternica nemultumire", a declarat el luni.

"Noi acceptam ca dumneavoastra (Putin) nu ati vrut ca acest lucru sa aiba loc. Dar va cerem ca de-acum sa cooperati deplin la ancheta penala, iar daca ea identifica suspecti asupra carora aveti influenta, este necesar ca ei sa fie livrati pentru ca sa se faca dreptate", a subliniat Abbott care l-a amenintat pe Vladimir Putin folosind un termen din fotbalul australian “shirtfront" ce presupune trimiterea la pamant a adversarului, a explicat ABC News

Declaratia sa , considerata lipsita de diplomatie si de o parte a presei din Australia, a stanit o reactie de furie din partea publicatiei ruse Pravda."L-as sfatui pe Putin sa se spele bine pe maini dupa ce il saluta pe premierul Tony Abbott la summitul G20" a scris un editorialist rus numind remarca lui Abbott la adresa Rusiei una "stupida si nefondata", relateaza publicatia The Australian.

Orasul australian Brisbane va gazdui in perioada 15-16 noiembrie summitul G20.Duminica, ministrul australian al Finantelor Joe Hockey a confirmat ca Putin va participa la summit, in pofida tensiunilor dintre Rusia si Occident din cauza crizei din Ucraina.

Kievul si Occidentul au acuzat Rusia ca le-a furnizat rebelilor o racheta de tip sol-aer, cu care acestia ar fi doborat avionul care efectua zborul MH17. Moscova resinge categoric aceste acuzatii si arata cu degetul catre fortele de la Kiev. Potrivit raportului preliminar intocmit de catre Biroul olandez pentru Securitate (OVV), insarcinat cu ancheta, avionul a fost atins de numeroase proiectile care aveau o viteza foarte mare. Raportul nu precizeaza originea acestor proiectile.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!