Traian Basescu, dezlantuit la Cotroceni. I-a facut corupti pe Ponta si Iohannis, a laudat-o pe Udrea si l-a schimbat pe Oprea

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Victor Ponta si Klaus Iohannis, ambii candidati la alegerile prezidentiale din noiembrie, sunt corupti, mincinosi si oportunisti.

Totodata, seful statului si-a declarat sustinerea pentru candidatul PMP, Elena Udrea, pe care a laudat-o, spunand ca aceasta a avut rezultate in timpul mandatului de ministru.

Traian Basescu a tinut si sa se dezica de zvonurile potrivit carora ar sustine sau ar avea vreo intelegere cu Victor Ponta sau Klaus Iohannis.

Presedintele a concluzionat ca nu sustine si nici nu va sustine vreodata pe vreunul dintre cei doi candidati, care au avut cate un rol de jucat in procesul suspendarii din vara anului 2012.

UPDATE: Traian Basescu l-a dat afara pe Bogdan Oprea

Citește și
traian basescu victor ponta
Ponta, pe aceeasi pozitie cu Basescu in problema ingerintelor in justitie in cazul Lukoil: "Este o prostie din Romania"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decizia privind eliberarea din functia de consilier de stat din cadrul Administratiei Prezidentiale a lui Bogdan Oprea incepand cu data de 13 octombrie 2014.

Sinteza declaratiilor lui Traian Basescu:

"Am vazut, in ultimele doua luni, o campanie furibuna a celor doua blocuri politice. Ponta cu propagandistii lui, pe de alta parte ACL-ul. Si una si alta din tabere incercand sa ma aloce celeilalte tabere. PSD spune ca sunt in intelegere cu Iohannis, ACL cu toti propagandistii lor, oameni care au pretentia ca sunt de dreapta s-au inrolat in aceasta zona, desi unii dintre ei nu stiau cat de draguti sa fie cu Ponta, spun ca presedintele este in intelegere cu Ponta.

Ii dezamagesc si pe unii si pe altii. Nu il sustin si nu-l voi sustine pe Ponta, nu-l sustin si nici nu-l voi sustine pe Iohannis. Motivul valabil pentru amandoi poate fi rezumat in doua cuvinte: ambii sunt mincinosi, ambii sunt corupti. Raman consecvent in a o sustine pe doamna Udrea. Este un om corect, care nu minte si care a facut ceva cand a fost ministru", a spus Basescu.

"Ponta este corupt. V-as aduce aminte de incercarea de a transfera teren de la Universitatea Agricola la baronul de Braila, care erau destinati sa ajunga la domnul Voiculescu. Povestea cu privatizarea CFR Marfa, cand a incercat sa bage pe seama CSAT o decizie pur comerciala legata de atribuirea catre Gruia Stoica a contractului de privatizare. Gruia Stoica are ceva dificultati azi, dar era partenerul dorit de coruptul Ponta. Declaratia de avere - unde Ponta, cu sotia, reusesc sa-l ajunga la case pe sfantul Iohannis. Daca ne uitam la Iohannis, constatam ca din meditatii si-a luat sase case, este declaratia lui, nu a mea. Vedem ca astazi se da mare democrat de dreapta cand in vara lui 2012 era mana in mana cu Ponta, Antonescu si Voiculescu la suspendarea presedintelui. El, ca si Ponta, un oportunist, un om care minte. Niciodata unul dintre cei doi nu va avea sustinerea mea, iar romanii se vor convinge ca nu merita increderea romanilor niciunul dintre ei.

Romania are un deficit de 2,2% din PIB anul acesta. Ponta face pomeni electorale din bani imprumutati. Cele 2,4 miliarde pe care i-a alocat primariilor si restul pe care ii imprastie pe cadouri electorale sunt bani pe care Romania ii imprumuta. Toata populatia ii plateste campania lui Victor Ponta.

Vai de capul romanilor, daca vreunul dintre acesti doi oameni ajunge presedintele Romaniei. Resping orice afirmatie a domnilor propagandisti prin care incearca sa spuna ca din cauza ca se baga presedintele nu se vede Iohannis. Nu se vede pentru ca e de nevazut. Nu i-am auzit pe Ponta sau Iohannis sa spuna ce ar trebui sa faca Guvernul, daca ai ar castiga alegerile, pentru a salva ceva din fondurile de adeziune ramase necheltuite. Isi trimit toate panaramele parlamentare sa se ocupe de Basescu la televizor, in loc sa se ocupe de problemele serioase", a explicat seful statului.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ponta l-a reclamat pe Basescu la SUA si UE dupa discursul de joi. Ce le-a spus premierul ambasadorilor despre presedinte
Ponta l-a reclamat pe Basescu la SUA si UE dupa discursul de joi. Ce le-a spus premierul ambasadorilor despre presedinte

Traian Basescu a fost criticat de Victor Ponta, intr-o scrisoare deschisa trimisa ambasadorilor din America si Uniunea Europeana.

Ponta, pe aceeasi pozitie cu Basescu in problema ingerintelor in justitie in cazul Lukoil:
Ponta, pe aceeasi pozitie cu Basescu in problema ingerintelor in justitie in cazul Lukoil: "Este o prostie din Romania"

Premierul Victor Ponta a declarat la un post tv din Moldova, ca ideea conform careia declaratiile sale in cazul Lukoil reprezinta o ingerinta in justitie "este o prostie din Romania".

"Ia plecati, baieti, daca nu respectati legile". Basescu a cerut Guvernului sa fie gata sa preia rafinaria Lukoil

Presedintele Basescu a calificat drept inadmisibile presiunile facute de Lukoil si a sugerat ca nationalizarea rafinariei de la Ploiesti este o varianta de luat in considerare

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.