Soferul roman care a provocat carnagiul din Ungaria, singurul cu sanse reale de a supravietui. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Abator pe o autostrada din Ungaria. 14 romani, fericiti ca se intorc din Spania acasa, au fost striviti de un TIR imens. Masina de mare tonaj a facut praf un microbuz, care transporta inclusiv 2 copii, o fetita si un baiat. Calau le-a fost un conational.

Medicii unguri au incremenit cand au ajuns la locul tragediei. Au gasit un TIR plin cu mobila rasturnat, iar citiva metri mai incolo intr-un sant un microbuz facut armonica.

In acea masina erau 15 oameni. Unul singur inca neidentificat, mai sufla. Tot in viata a fost gasit si soferul vehiculului de mare tonaj.

Salvatorilor le-a fost aproape imposibil sa isi dea seama din prima cum s-a intamplat carnagiul de pe autostrada M43, intre localitatile Szeged si Mako. Clar era doar ca ambele placute de inmatriculare sunt din Romania.

Ulterior au descoperit ca TIR-ul se indrepta spre Germania iar microbuzul aducea romani de la Valencia.

Citește și
accident tramvai piata iosefin
Martori la accidentul in care o fetita a murit strivita de tramvai: “zona este foarte periculoasa”
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Inca inexplicabil, masina de mobila a derapat, dupa o curba a rupt parapetul dintre sensuri si a intrat pe cealalta banda. Aici s-a izbit frontal cu microbuzul pe care l-a tarat pina l-a aruncat intr-un sant adanc de trei metri.

Pe zi autostrada era inca plina de singe si de fiare. Ore in sir a fost blocata.

Anchetatorii, din tara vecina ajutati si de o echipa de politisti trimisa din Timis intorc pe toate fetele acest caz infricosator.

Una dintre variante ar fi ca soferul tir-ului a adormit la volan. Dupa ce au vorbit cu el au aflat ca omul ar fi suferit o toxinfectie alimentara in week-end. Medicamentele pe care le-a luat pot da o stare de somnolenta si de aceea nu le sunt recomandate celor care pleaca la drum.

Barbatul are 31 de ani, s-a casatorit in vara si este angajat de aproape doi ani la o firma din Arad. Patronii sunt un fost politist de frontiera, cu o condamnare pentru ucidere din culpa, tot in urma unui accident rutier, si mama lui.

Insa nici microbuzul in care au pierit 14 oameni nu circula in regula. Actele de inmatriculare arata ca avea talon pentru opt plus unu pasageri si nu pentru 15. In acest caz, proprietarul nu are nevoie de licenta de transport persoane.

Reprezentantul Romaniei la Szeged, Dan Constantin Nicolae, gerant interimar, a declarat pentru stirileprotv.ro ca in microbuz se aflau 15 persoane. 14 dintre acestia au murit, iar a 15-a persoana se afla in stare foarte grava la spital. Medicii spun ca sunt slabe sanse sa supravietuiasca. Printre victime se numara trei copii si patru femei.

"In jurul orei locale 23.30 autotrenul a trecut pe cealalta banda de mers si a lovit frontal acest autobuz cu 15 pasageri. Sunt 14 decedati, un al 15-lea pasager din micorbuz este in stare foarte grava la spital, medicii sunt rezervati vizavi de sansele de supravietuire. Si tot in stare grava la spital, dar cu o stare relativ stabila din punct de vedere medical, este soferul TIR-ului. (...) Din cei 14 decedati, 3 sunt minori. Temperatura (exterioara) era undeva la 7...8 grade, adica pozitiva, soseaua uscata." - a declarat Dan Constantin Nicolae pentru stirileprotv.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al MAE, Doris Mircea, autotrenul venea dinspre Arad si se indrepta catre Budapesta, iar microbuzul, inmatriculat in Spania, venea de la Valencia, cu destinatia Bucuresti.

In jurul orei 09.30 doar opt dintre cei 14 romani decedati fusesera identificati - a declarat Ioan Benze, atasatul de afaceri interne al MAI în Ungaria, citat de Mediafax. El nu a putut da detalii in legatura cu persoanele identificate, respectiv sexul, varsta sau localitatea de domiciliu.

Accidentul s-a produs pe autostrada, la jumatatea distantei dintre localitatile Mako si Szeged, cand, potrivit primelor cercetari, un autotren a rupt parapetul si a intrat pe contrasens, lovind in plin microbuzul. Din primele cercetari intreprinse de politia ungara, se pare ca soferul autotrenului a adormit la volan.

Anchetatorii aflati la locul accidentului din Ungaria au ridicat tahometrul din autotrenul care a lovit microbuzul in care se aflau romani, urmand ca acest aparat sa fie analizat. Acest dispozitiv contine date despre viteza, turatia motoarelor, sub forma de diagrama, si a inregistrat inclusiv opririle.

Mai multe detalii vor fi difuzate dupa ce familiile victimelor vor fi anuntate.

Politia Rutiera Timis a trimis doua echipe in Ungaria

Seful Biroului Drumuri Europene si Nationale din cadrul Politiei Rutiere Timis, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului, a declarat ca autoritatile ungare au cerut sprijin la fata locului pentru identificarea victimelor. Astfel, delegatia care a plecat in Ungaria este formata din patru politisti, printre care seful serviciului Politiei Rutiere Timis, Petru Rumega si seful biroului Drumuri Europene si Nationale din cadrul aceluiasi serviciu, Gheorghe Moldovan. Cei patru ii vor ajuta pe politistii ungari la identificarea victimelor si stabilirea circumstantelor producerii accidentului de pe autostrada Szeged-Mako.

Moldovan a precizat ca accidentul s-a petrecut dupa ce soferul unui autocamion a adormit la volan si a intrat cu masina pe contrasens, unde a lovit un microbuz inmatriculat in judetul Arges. Astazi, in jurul orei 9.30, traficul era blocat intre Szeged si Mako, pe sensul spre Romania.

"In urma cu o saptamana am incheiat un protocol de cooperare cu politia din Csongrad. Astfel de protocoale se incheie in fiecare an. Vom ajuta pe cat putem Politia ungara pentru a nu prelungi agonia familiilor victimelor acestui accident”, a afirmat purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Emil Andrei.

Surse foto: www.delmagyar.hu si www.hirado.hu

Stirea este in curs de actualizare

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
VIDEO EXCLUSIV: Marian Ionescu de la Directia 5 implicat intr-un accident cu motocicleta
VIDEO EXCLUSIV: Marian Ionescu de la Directia 5 implicat intr-un accident cu motocicleta

Aniversare umbrita de ghinion pentru Directia 5. La scurt timp dupa concertul de sambata seara, care a marcat 20 de ani de la infiintzarea formatiei, liderul Marian Ionescu a fost implicat intr-un accident rutier. A intrat cu motorul intr-o masina.

Martori la accidentul in care o fetita a murit strivita de tramvai: “zona este foarte periculoasa”
Martori la accidentul in care o fetita a murit strivita de tramvai: “zona este foarte periculoasa”

Zona Pietei Iosefin este locul in care copila de 14 ani si-a pierdut viata marti . Tragedia a starnit controverse in randul martorilor la teribilul accident, al locuitorilor din zona, precum si printre conducatorii auto.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.