FOTO si VIDEO. Momentul in care George Galamaz este pocnit in fata de un suporter al Petrolului

×
Codul embed a fost copiat

Violenta de pe stadioanele romanesti a scris o noua pagina, una socanta, la meciul Petrolul-Steaua. In loc de fotbal, pe teren s-au impartit la un moment dat pumni si picioare, ca intr-o partida de K1.

Astfel, un suporter ploiestean a intrat pe gazon si i-a aplicat un pumn in fata fundasului Gheorghe Galamaz, care s-a prabusit pe teren. Scapat din ochi de agentii de ordine ultrasul a vrut sa se rafuiasca cu mai multi jucatori stelisti... insa a sfarsit prin a fi doborat si calcat in picioare de acestia.

La scurt timp, o petarda aruncata din tribune l-a ranit si pe portarul Stelei. Pana la urma partida a fost suspendata. Spiritele s-au incins chiar in minutul 44 al partidei dintre Petrolul si Steaua, la scorul de 1-0 pentru oaspeti. Atunci, centralul a dictat un penalty pentru echipa bucuresteana.


Atent la faza, centralul intervine si decide eliminarea din joc a portarului Razvan Stanca si a fundasului Novak Martinovici. Doua minute mai tarziu o petarda cade langa nou intratul Tatarusanu. George Galamaz a fost imediat preluat de o ambulanta si dus la Spitalul din Ploiesti. De aici, medicul echipei a cerut ca sa fie adus in Capitala.

Citește și
bataie fotbal
Macel la Frumusica. VIDEO. Filmare din masina-tribuna, la un meci de fotbal-pumni pe maidan
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

La miezul noptii a fost adus la Spitalul Militar din Bucuresti. Rand pe rand au venit sa il viziteze mai multi oficiali ai ros-albastrilor, cat si unul al echipei Petrolul. Cu totii au vrut sa stie in ce stare se afla jucatorul.

"Din punct de vedere sportiv este foarte grav si sunt convins ca se vor lua masurile necesare. Mai importanta este starea celor doi baieti eu cred ca asa se explica si reactia celorlalti baieti. Mai mult decat atat respectivul avea si ceva in mana. Va dati seama puteam asista la un moment tragic in aceasta seara," a spus directorul Stelei.

Tarziu in noapte medicul echipei Steaua a venit cu primele informatii in legatura cu starea lui George Galamaz, dupa ce a reusit sa isi examineze mai bine jucatorul. "Este bine acum, este stabil. Diagnosticul este un traumatism cranio-cerebral prin agresiune. Se exclude fractura osului zigomatic," a declarat Radu Paligora, medicul echipei Steaua.

Chiar si asa jucatorul Stelei va ramane internat pentru investigatii suplimentare, pentru ca exista suspiciunea unei fisuri a timpanului drept. Astazi se va decide daca are rost sau nu si o interventie chirurgicala. Agresorul a fost retinut imediat.

"Suporterul este acum audiat, el este cercetat sub acuzatia de ultraj la bunele moravuri.... Era sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor? Testarea cu alcooltestul a iesit pozitiva si asteptam rezultatul pentru substante psihotrope," a declarat inspectorul DANIEL RADU, purtatorul de cuvant al IJP Prahova

Se cauta si cei vinovati de faptul ca suporterii au patruns pe Stadionul "Ilie Oana" cu petarde. Suporterul agresor a fost retinut de politistii prahoveni pentru 24 de ore si va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Cronologia evenimentelor, 30 octombrie 2011:

23.50 Clubul Petrolul Ploiesti risca patru etape de suspendare dupa incidentele de la meciul cu Steaua, iar stelistii Razvan Stanca si Novak Martinovici cate sase etape, conform regulamentului, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul LPF.  Martinovici si Stanca risca maxim sase etape de suspendare pentru lovire, pentru ca ei nu s-au aparat, desi ar putea fi incadrati la autoaparare, insa ei fug spre fan si il lovesc.

"In mod normal ar primi pe la trei etape. Petrolul risca maxim patru etape de suspenadre si pierderea prin forfait, conform articolului 83, punctul 1, liniatul C privind neasigurarea protectiei pentru jucatori si oficiali. Amenda este de minin 100.000 de lei si poate ajunge pana la un milion", au mentionat sursele citate.

Pentru aruncarea petardei si lovitura, se dau cate patru etape de suspendare, "dar se ia sanctiunea cea mai grea, cate patru etape, la care se poate adauga un spor de jumatate, adica doua etape, dar fara a depasi acel numar de doua etape", conform surselor LPF.

Potrivit directorului sportiv al Stelei, Narcis Raducan, George Galamas urmeaza sa fie operat: "Galamaz este la spital. Are probleme cu auzul si va fi operat. Tatarusa nu are arsuri pe spate si pe gat de la acea petarda aruncata in teren". Potrivit prosport.ro, suporterul care a intrat pe teren si l-a lovit pe Galamaz se numeste Enache Stefan Dragos si a fost retinut de politie.

23.12 Meciul Petrolul Ploiesti - Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, duminica seara, dupa mai multe incidente ce au avut loc in prima repriza, declansate in urma intrarii pe teren a unui suporter al echipei gazda.

Fundasul echipei Steaua, George Galamaz, a fost diagnosticat cu o fractura de os zigomatic dupa un prim consult si va fi transportat la un spital din Bucuresti pentru investigatii suplimentare in urma pumnului primit de la un suporter ploiestean intrat pe teren la meciul cu Petrolul. Dupa ce l-a lovit pe Galamaz, suporterul l-a si scuipat pe fundasul stelist. 

Jucatorii lui Ilie Stan au intervenit pentru a-l opri pe fanul ploiestean, Martinovici fiind cel care l-a doborat. Fundasul sarb si portarul Razvan Stan l-au lovit pe fanul ploiestean si au primit cartonas rosu din partea arbitrului Robert Dumitru

Incidentele au continuat dupa ce Mihai Costea a transformat penaltiul iar suporterii ploiesteni au inceput sa arunce cu torte in teren. Una dintre aceste torte l-au lovit pe portarul Ciprian Tatarusanu, moment in care arbitrul Dumitru a intrerupt pentru zece minute meciul. Dupa cele zece minute de intrerupere, observatorul partidei, Paul Cazan, a decis suspendarea partidei. Patru suporteri din sectorul rezervat galeriei Petrolul au fost ridicati de politie in urma incidentelor survenite.

Jucatorii stelisti au intervenit, sarbul Novak Martinovici fiind cel care l-a oprit pe suporterul ploiestean. in acel moment, mai multi jucatori stelisti s-au napustit asupra suporterului care l-a lovit pe Galamaz. Martinovici si portarul Razvan Stanca au fost cei mai vehementi, lovindu-l pe fan cu picioarele cand acesta se afla la pamant.

Arbitrul Robert Dumitru a decis sa acorde cartonasul rosu atat lui Martinovici cat si lui Razvan Stanca.

Mihai Costea, inainte ca suporterul sa intre pe teren, tocmai se pregatea sa execute un penalti dictat de Robert Dumitru.

Portarul Ciprian Tatarusanu, introdus de antrenorul Ilie Stan dupa ce Razvan Stanca a fost eliminat, a fost victima unei petarde aruncata din tribuna dupa ce Mihai Costea a inscris din penalti.

Meciul a fost intrerupt de arbitru pentru zece minute dup incidentele din tribunele stadionului, cele dou echipe fiind trimise la cabine pana la o decizie finala a observatorului de joc Paul Cazan.

Sursa foto: ProSport

Mai multe detalii si imagini despre violentele de la Ploiesti, pe www.sport.ro.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Gigi Becali a pierdut procesul cu armata. F.C. Steaua trebuie sa plateasca despagubiri de 400.000 €
Gigi Becali a pierdut procesul cu armata. F.C. Steaua trebuie sa plateasca despagubiri de 400.000 €

Tribunalul Bucuresti a decis, marti, ca FC Steaua sa plateasca Clubului Sportiv al Armatei Steaua aproximativ 400.000 de euro, bani reprezentand chiria restanta, utilitati si penalitati de intarziere pentru baza sportiva din Ghencea.

Macel la Frumusica. VIDEO. Filmare din masina-tribuna, la un meci de fotbal-pumni pe maidan
Macel la Frumusica. VIDEO. Filmare din masina-tribuna, la un meci de fotbal-pumni pe maidan

Arbitrii meciului dintre Gloria Frumusica si Dante Botosani (scor 2-10) au fost batuti la finalul jocului de fotbalistii echipei gazda.

Video. Un incident din timpul unui meci transforma intr-o clipa terenul de fotbal in camp de lupta
Video. Un incident din timpul unui meci transforma intr-o clipa terenul de fotbal in camp de lupta

O partida de fotbal cu doua echipe de liceu s-a terminat cu mult inainte de fluierul de final cu o bataie generala. Daca la joc nu s-au afirmat, la impartit pumni fotbalistii s-au dovedit a fi campioni.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.