O copilă de șapte ani a murit pe loc, iar mama ei este grav rănită, după ce au fost spulberate de o mașînă, pe trecerea de pietoni, în localitatea Plopu din Prahova.

Femeia a fost transportată cu elicopterul la spitalul Floreasca din București, unde medicii au băgat-o direct în sala de operație. Șoferul care le-a lovit are 41 de ani și este șeful Asociației Județene de Vanătoare și Pescuit Sportiv.

La 7:30, Antonia, însoțită de mama ei, traversa drumul județean spre stația de unde lua autobuzul către școală. Un șofer le-a acordat prioritate, însă cel din spatele lui, grăbit, a intrat în depășire. Pe copilă a aruncat-o 50 de metri, iar mama a fost și ea trântită la pamânt.

Marius Constantin, șofer:Am văzut în dreptul trecerii de pietoni, doi pietoni, am oprit să acord prioritate și în acel moment un alt participant la trafic m-a depășit cu viteză și s-a întâmplat evenimentul.

Martori la tragica întamplare au fost mai mulți copii și părinți, aflați și ei în drum spre școală.

Martoră: Ele au vrut să treacă, să traverseze trecerea, a oprit prima masină, iar el a depășit și când a depășit le-a luat din plin. Cu viteza foarte mare la noi aici, mereu vin cu viteza, mereu am spus pană nu pățește cineva ceva nu o să se potolească.

Chemați de urgență, medicii au constatat decesul copilei și i-au acordat îngrijiri mamei.

Cristian Moise, medic Ambulanța Ploiești:O pacientă de 48 de ani cu traumatism cranio-cerebral a fost tratată, echilibrată și predată la elicopter către București și cea de-a doua victimă. Este vorba de o fetița de 7 ani, gasită decedată la locul impactului.

Șoferul vinovat are 41 de ani și mergea la serviciu în momentul producerii accidentului. Bărbatul este șeful AJVPS Prahova.

Comisar Laurențiu Drăghici, șef Biroul Rutier al Poliției Ploiești:A ajuns la trecerea de pietoni semnalizată corespunzător cu indicator și marcaj rutier, la intersecție cu strada Industriei unde surprinde și accidentează două persone de sex feminin, o minoră și o persoană majoră.

În Plopu, toată lumea vorbește de această tragedie. Fetița care a murit este nepoata primarului din Plopu și ar fi împlinit 8 ani peste două zile.

Vecină:Era deșteaptă, era un copil isteț, n-am văzut copil frumos așa și scump. Ne-a zăpacit că uite, și noi bătranii trecem cu frică ne uitam la un kilometru să putem să trecem. Din viteză, viteză și viteză.

Localnic:Grav! Mie nu îmi vine să cred. Asta e...

Șoferul va fi cercetat pentru ucidere din culpă și este acum în custodia poliției. A fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.