Un băiat în vârstă de 16 ani din județul Vaslui s-a înecat într-un lac de acumulare de la marginea satului. Băiatul a sărit de pe baraj şi a dispărut sub apă.

Amicul cu care ieşise la plimbare a sunat la 112, şi în zonă au ajuns mai multe echipaje de la ISU şi poliţişti. Militarii i-au recuperat trupul după aproape două ore.

Spre seară, cei doi adolescenți, de 16 și 17 ani, au mers la lacul de acumularea de la marginea localității Moreni. Iniţial au vrut doar să se relaxeze pe marginea apei, însă băiatul de 16 ani a decis să facă și o baie. S-a dezbăcat și a sărit de pe marginea betonată a barajului. A dispărut imediat sub apă. Speriat, amicul său a sunat la 112 și mai multe echipaje de pompieri de la Vaslui au ajuns la fața locului.

Misiunea militarilor a fost dificilă, însă au acționat contracronometru pentru a-l găsi pe băiat înainte de căderea întunericului.

Băiatul era din alt sat și, din spusele prietenului său, nu știa să înoate foarte bine. În plus, apa e rece în această perioadă, chiar dacă în atmosferă au fost în jur de 25 de grade Celsius.

Localnic: S-a băgat în apă și alunecă aici, alunecă foarte tare. Dacă nu știi să înoți e grav, slabe șanse.

Localnic:Apa are în jur de 2 metri. Îmi pare rău, e un copil nesupravegheat.

Viorel Bejan, ISU Vaslui: Condițiile sunt dificile. Nu am putut lansa barca cu motor. Căutarea a fost dificilă. Întâi am îndepărtat vegetația.

După aproape două ore de căutări, trupul victimei a fost localizat la câțiva metri distanță de mal.

Carmena Piseru șeful UPU SMURD Vaslui:Nu s-a putut face nimic. El s-a aruncat în apă, credem că s-a aruncat și apa fiind mică, noi credem că s-a lovit de dalele de la baraj.

Victima provine dintr-o familie numeroasă, iar comunitatea și autoritățile îi vor ajuta pe părinți să-și înmormânteze fiul.