Toma, pacientul care mărturisea că nu poate respira cu masca de oxigen, a murit. Mesajul fiicei sale: "Îmi cer iertare"

×
Codul embed a fost copiat

Toma Avrigean, pacientul care a declarat, miercuri, pentru Știrile Pro TV, că nu poate respira nici cu masca de oxigen, după ce la începutul lunii fusese diagnosticat cu COVID-19, a murit.

Bărbatul de 67 de ani era internat în spitalul din Orăştie şi avea nevoie de terapie intensivă, însă medicii i-au spus că nu sunt locuri.

"Nu pot să respir cu masca de oxigen. Medicii au spus că nu este loc la ATI. Ce să mă fac?”, a declarat Toma Avrigean pentru Știrile Pro TV.

Ofertele de Black Friday de la eMAG, actualizate în timp real. LIVE BLOG

Doctorii le-au transmis rudelor să încerce să găsească singure un loc, într-un spital, la ATI. Strigătele de ajutor ale soţiei şi fiicei s-au răspândit pe internet.

Maria Avrigean, soţia pacientului: "Vă rog din suflet să ne ajutaţi. Avem nevoie de ajutorul vostru. Vă rog să ne întindeţi o mână de ajutor".

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Alexandra Avrigean, fiica pacientului: "Am sunat peste tot, la toate spitalele, de la Timişoara, la Arad, la Sibiu, Cluj, Oradea, Alba - care este aproape - nu găsim nici măcar un loc. Toţi ne spun acelaşi lucru, că nu sunt locuri disponibile. Vă rog, ajutaţi-ne! Tati are nevoie urgentă să fie transferat. Asta e singura lui şansă".

Mesajul emoționant al fiicei lui Toma: "Îmi cer iertare că am fost neputincioasă"

 

Joi, Alexandra Avrigean a anunțat pe pagina de Facebook decesul tatălui ei într-un mesaj emoționant.

"Tati îmi pare rău ca in ultimul timp nu am petrecut mai mult timp împreuna! Îmi pare rău ca nu am știut cum sa procedez ca sa te ajut. Știu cu siguranța ca dacă ai fi fost in locul meu, tu ai fi făcut tot posibilul sa ma ajuți! Îmi cer iertare ca am fost neputincioasa, ca nu am avut puterea și cunoștințele necesare sa ma lupt cu sistemul medical și sa te salvez! Zilele petrecute in spitalul municipal din Orăștie ti-au fost fatale! Deși știau cum se procedează, te-au trimis in ultim moment la Urgente la Deva. Te-au trimis cu o saturație de 34% și ambii plămâni afectați in proporție de 99%. Aveai șanse sa trăiești, aveai șanse sa îmi fii alături mult timp de acum înainte", a scris fiica acestuia pe Facebook.

Alexandra Avrigean susține, în mesaj, că medicii din spitalul din Orăștie nu au știu cum să procedeze în acest caz.

"Doar tu știi câte suferința ai îndurat, și cu câtă indiferenta ai fost tratat. Te-am întrebat dacă medicii din Orăștie se ocupa de tine, mi-ai spus ca da.... când a vorbit mami cu tine i-ai spus, șoptind, deoarece îți era frica sa nu te audă cineva și sa nu te mai bage in seama deloc, ca “Nu se ocupa de noi!” Am avut încredere in ei, tata, am avut încredere ca fac tot posibilul sa te ajute.... Iartă-mă ca nu am luptat mai mult pentru tine ! A fost nevoie de intervenție externa pentru a afla și cei din spitalul din Orăștie ca exista posibilitatea ca pacienții a căror stare de sănătate este grav afectată sa fie transportați de urgentă la cel mai apropiat spital care deține aparatele necesarii stabilizării bolnavului. Ii mulțumesc din tot sufletul doamnei doctor de la urgente de la Deva care a luptat cot la cot cu tine și a a dat telefoane de telefoane, care a suferit alături de noi ! Va mulțumesc din suflet ca ati încercat sa îl ajutați și știu ca dacă tati ar fi fost transferat din ziua in care cei de la spital din Orăștie ne-au sunat sa ne informeze ca tati trebuie transferat de urgență la ATI, sunt sigura ca tati acum era bine, era in viața", a mai scris tânăra.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Cum reușesc medicii să facă față crizei locurilor de la ATI. Mărturia pacienților internați
Cum reușesc medicii să facă față crizei locurilor de la ATI. Mărturia pacienților internați

203 femei şi bărbaţi, mame şi tati, bunicii sau copiii cuiva vor fi de astăzi înainte un nume pe o cruce. Poate că sună brutal, dar acesta este adevărul negru numai de ieri şi până azi.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.