Timișoara a devenit anul acesta o mare scenă cu numeroase evenimente. „Orașul Paralel”, printre favoritele publicului
Pentru că e Capitală Culturală, Timișoara a devenit anul acesta o mare scenă cu numeroase evenimente în fiecare săptămână.
Poate cel mai apropiat de sufletul timișorenilor este "Orașul Paralel". Un spectacol de teatru imersiv, construit din poveștile cartierelor istorice.
Anul acesta, în centrul atenției este cartierul Elisabetin.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Într-un fost atelier al Universității Politehnica Timișoara, devenit sală de spectacol, găsim un "portal" prin care se intră în Oraşul Paralel. De acolo, se pot urma mai multe rute.
Acest spectacol pune în scenă povești din cartierul Elisabetin. Iar actori pot fi chiar spectatorii. La intrare, fiecare trebuie să scrie o dorință pe un bilet, expus apoi într-un tărâm al dorinţelor.
Tânără: ”Mi-au plăcut foarte mult și atracțiile pe care le-au făcut cei de la scenografie, cum au fost puse în valoare de actori și scenariul în sine. Mi-a plăcut și intimitatea asta pe care o ai când urmărești un personaj”.
De altfel, spectatorii sunt implicați în toate momentele reprezentației.
Femeie: ”Eu urmăresc acum în timp ce vorbesc cu voi urmăresc indiciile. Le primim pe telefon sunt cu totul în spectacol, am ajuns la această hală, e cu totul o lume paralelă și cumva am reușit să intrăm în ea”.
Ștefan Peca - dramaturgul spectacolului: ”Ideeaface parte dintr-o trilogie pe care noi am început-o explorând. încercând să descoperim poveștile din trei cartiere istorice ale Timișoarei. Totul e bazat pe cercetare, destul de intensivă, cu locuitorii”.
Cosmina Goagea - curator Programul cultural: ”O altă miză este de a intensifica identitatea urbană a cartierelor Timișoarei. Toți cei implicați în acest proiect înțeleg foarte bine orașul, înțeleg foarte bine cartierele".
Ultima reprezentație - care are loc în această seară - se joacă cu casa închisă.