Tiberiu Uşeriu a ratat startul la Apuseni Ultra Race. Ce a pățit

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 21 Septembrie 2018 14:17
Categorie: Stiri actuale
tibi useriu

Cursa Apuseni Ultra Race a debutat, vineri, fără ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu, care a pierdut avionul şi nu a mai ajuns la competiţia în care trebuia să alerge, la linia de start fiind aliniaţi peste 100 de alergători.

Tiberiu Uşeriu este triplul câştigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, şi ar fi venit anul acesta la Apuseni Ultra Race în calitate de participant, după ce anul trecut a făcut parte din echipa de voluntari ai competiţiei. Uşeriu se va afla totuşi anul acesta alături de alergători, printre aceştia el având un prieten pe care vrea să îl susţină să finalizeze cursa, relatează Agerpres.

"Tibi Uşeriu are un prieten bun care anul trecut l-a însoţit ca voluntar şi care anul acesta participă din nou la cursă, vrea să îl ajute pentru că anul trecut a abandonat. Timpul limită de finish e duminică, premierea va fi la ora 10,00. Însă avem un participant care credem că vrea să termine cursa în sub 24 de ore, la cum aleargă acesta pare sa fie obiectivul lui", a declarat, din partea organizatorilor, Cozmin Ardelean.

Cursa este considerată una dificilă şi necesită un psihic puternic, explică şi unul dintre ambasadorii Apuseni Ultra Race, Andrei Ţale, câştigător al competiţiei din 2017.

"Apuseni Ultra Race cere un psihic puternic, pe lângă o formă fizică excelentă. Am avut parte de peisaje sălbatice spectaculoase, dar nu m-aş fi descurcat fără GPS, de unde şi nevoia imperioasă de a veni pregătit şi pentru această provocare. Mulţumesc organizatorilor pentru tot sprijinul acordat", a spus Andrei Ţale.

Potrivit organizatorilor, Apuseni Ultra Race este prima şi singura competiţie internaţională din România care se desfăşoară pe un traseu montan de 170 km.

Dacă prima ediţie, cea din 2017, a avut o singură probă care a adunat la linia de start 17 alergători, în 2018, în anul Centenarului, organizatorii Apuseni Ultra Race au dorit să contureze un eveniment special atât pentru a aniversa în pas alergător marele eveniment istoric, cât şi pentru a promova pe plan naţional şi internaţional frumuseţile naturale regăsite în Munţii Apuseni şi capacitatea acestora de a găzdui curse performante de ultramaraton. Traseul competiţiei se întinde de-a lungul unor zone cu un potenţial turistic foarte mare, printre acestea putând fi nominalizate Arieşeni, Padiş, Vlădeasa, Beliş, Muntele Mare.

Organizatorii îşi doresc ca această competiţie să crească comunitatea celor pasionaţi de alergare montană, atât din România, cât şi din afară. În acest sens, competiţia are parteneriate cu 8 competiţii din străinătate, respectiv din Italia, Turcia, Spania, Portugalia, Cipru, Franţa, Austria şi Marea Britanie.

"În 2018, Trilogia Apusenilor nu înseamnă doar că alergătorii vor avea de înfruntat cele mai înalte trei vârfuri din Munţii Apuseni, ci şi faptul că Apuseni Ultra Race va avea, în premieră, trei curse: Roşie (170 km), Galbenă (100 km) şi Albastră (40 km)", mai spun organizatorii prin intermediul unui comunicat transmis AGERPRES.

Anul acesta, pe lângă sprijinul voluntarilor români, cursa este susţinută şi de voluntarii programului The Duke of Edinburgh's International Award Romania, cel mai important program de dezvoltare personală la nivel global, fiind activ în peste 140 de ţări şi teritorii din toată lumea.

În cadrul acestei ediţii s-au înscris la linia de start 111 participanţi - 46 de alergători la proba regină a competiţiei, 29 la proba de 100 km şi 36 la proba de 40 km. În total, la linia de start vor fi 17 femei.

Traseul competiţiei străbate zona Munţilor Apuseni, startul având loc în zona localităţii Arieşeni (judeţul Alba), iar zona de finish fiind în staţiunea turistică Muntele Băişorii (judeţul Cluj). Categoriile de concurs sunt: Open masculin şi Open feminin (Senior 18 - 39 ani | Veteran > 40 ani). Anul acesta vor fi premiaţi primii trei clasaţi la cele două categorii de Open şi primii trei clasaţi la categoriile de vârstă. Câştigătorii cursei de 170 de km - feminin, masculin - vor câştiga fiecare câte un sejur de două persoane la mare, iar toţi cei care vor trece linia de sosire în mai puţin de 24 de ore vor câştiga un ceas creat special pentru Apuseni Ultra Race de către brandul Noah.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

tibi useriu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
bon fiscal
Loteria Bonurilor 21 aprilie 2019. Bonurile fiscale câștigătoare din luna martie
Bloc de 10 etaje pe zonă verde, în parc. Consiliul General a votat o ”crimă”, în Capitală
Ce semnifică pentru creștini „cununa lui Iisus” pe care o iau de la biserică de Florii
Sărbătoarea Învierii în marile orașe din țară. Creștin: „Ne-a adus Lumina pe acest pământ”
Atac în Sri Lanka. Starea celor 8 elevi români, care se aflau într-un schimb de experiență
Reportaj The Guardian: „Spitalele românești sunt în criză, în timp ce imigrația face ravagii”
extragere loto
LOTO 6/49, 21 aprilie 2019. Care sunt numerele câștigătoare
Paştele catolic. Lumea creştină occidentală sărbătoreşte învierea Domnului
Secretul ierburilor mâncate de strămoşii noştri. Ce trebuie făcut înainte de cules
Secretul unei bătrâne din Maramureş, poreclită "Maria Olandeza". Ce plante creşte
Calea Victoriei, transformată în club pentru o seară. Reacția localnicilor
Dezastrul făcut de un şofer din Piteşti, după ce a rupt ţeava de gaze. Cât băuse înainte