Tiberiu Uşeriu a ratat startul la Apuseni Ultra Race. Ce a pățit

tibi useriu
facebook.com/6633ArcticUltra

Cursa Apuseni Ultra Race a debutat, vineri, fără ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu, care a pierdut avionul şi nu a mai ajuns la competiţia în care trebuia să alerge, la linia de start fiind aliniaţi peste 100 de alergători.

Tiberiu Uşeriu este triplul câştigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, şi ar fi venit anul acesta la Apuseni Ultra Race în calitate de participant, după ce anul trecut a făcut parte din echipa de voluntari ai competiţiei. Uşeriu se va afla totuşi anul acesta alături de alergători, printre aceştia el având un prieten pe care vrea să îl susţină să finalizeze cursa, relatează Agerpres.

"Tibi Uşeriu are un prieten bun care anul trecut l-a însoţit ca voluntar şi care anul acesta participă din nou la cursă, vrea să îl ajute pentru că anul trecut a abandonat. Timpul limită de finish e duminică, premierea va fi la ora 10,00. Însă avem un participant care credem că vrea să termine cursa în sub 24 de ore, la cum aleargă acesta pare sa fie obiectivul lui", a declarat, din partea organizatorilor, Cozmin Ardelean.

Cursa este considerată una dificilă şi necesită un psihic puternic, explică şi unul dintre ambasadorii Apuseni Ultra Race, Andrei Ţale, câştigător al competiţiei din 2017.

"Apuseni Ultra Race cere un psihic puternic, pe lângă o formă fizică excelentă. Am avut parte de peisaje sălbatice spectaculoase, dar nu m-aş fi descurcat fără GPS, de unde şi nevoia imperioasă de a veni pregătit şi pentru această provocare. Mulţumesc organizatorilor pentru tot sprijinul acordat", a spus Andrei Ţale.

Citește și
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Potrivit organizatorilor, Apuseni Ultra Race este prima şi singura competiţie internaţională din România care se desfăşoară pe un traseu montan de 170 km.

Dacă prima ediţie, cea din 2017, a avut o singură probă care a adunat la linia de start 17 alergători, în 2018, în anul Centenarului, organizatorii Apuseni Ultra Race au dorit să contureze un eveniment special atât pentru a aniversa în pas alergător marele eveniment istoric, cât şi pentru a promova pe plan naţional şi internaţional frumuseţile naturale regăsite în Munţii Apuseni şi capacitatea acestora de a găzdui curse performante de ultramaraton. Traseul competiţiei se întinde de-a lungul unor zone cu un potenţial turistic foarte mare, printre acestea putând fi nominalizate Arieşeni, Padiş, Vlădeasa, Beliş, Muntele Mare.

Organizatorii îşi doresc ca această competiţie să crească comunitatea celor pasionaţi de alergare montană, atât din România, cât şi din afară. În acest sens, competiţia are parteneriate cu 8 competiţii din străinătate, respectiv din Italia, Turcia, Spania, Portugalia, Cipru, Franţa, Austria şi Marea Britanie.

"În 2018, Trilogia Apusenilor nu înseamnă doar că alergătorii vor avea de înfruntat cele mai înalte trei vârfuri din Munţii Apuseni, ci şi faptul că Apuseni Ultra Race va avea, în premieră, trei curse: Roşie (170 km), Galbenă (100 km) şi Albastră (40 km)", mai spun organizatorii prin intermediul unui comunicat transmis AGERPRES.

Anul acesta, pe lângă sprijinul voluntarilor români, cursa este susţinută şi de voluntarii programului The Duke of Edinburgh's International Award Romania, cel mai important program de dezvoltare personală la nivel global, fiind activ în peste 140 de ţări şi teritorii din toată lumea.

În cadrul acestei ediţii s-au înscris la linia de start 111 participanţi - 46 de alergători la proba regină a competiţiei, 29 la proba de 100 km şi 36 la proba de 40 km. În total, la linia de start vor fi 17 femei.

Traseul competiţiei străbate zona Munţilor Apuseni, startul având loc în zona localităţii Arieşeni (judeţul Alba), iar zona de finish fiind în staţiunea turistică Muntele Băişorii (judeţul Cluj). Categoriile de concurs sunt: Open masculin şi Open feminin (Senior 18 - 39 ani | Veteran > 40 ani). Anul acesta vor fi premiaţi primii trei clasaţi la cele două categorii de Open şi primii trei clasaţi la categoriile de vârstă. Câştigătorii cursei de 170 de km - feminin, masculin - vor câştiga fiecare câte un sejur de două persoane la mare, iar toţi cei care vor trece linia de sosire în mai puţin de 24 de ore vor câştiga un ceas creat special pentru Apuseni Ultra Race de către brandul Noah.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Tudorel Toader a pierdut funcţia de rector. A fost învins categoric în turul al doilea al alegerilor
Tudorel Toader a pierdut funcţia de rector. A fost învins categoric în turul al doilea al alegerilor

Profesorul Tudorel Toader a pierdut alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, el fiind învins în turul doi, la o diferenţă de peste 250 de voturi de Liviu Maha, profesor de economie.

Descoperire șocantă în cabina unui camion găsit într-un șanț, pe marginea drumului. FOTO
Descoperire șocantă în cabina unui camion găsit într-un șanț, pe marginea drumului. FOTO

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost găsit mort într-un camion ieşit în afara părţii carosabile, pe raza localităţii Dorna Candrenilor, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Se deschide un nou drum expres în România. Va face legătura cu o autostradă
Se deschide un nou drum expres în România. Va face legătura cu o autostradă

Drumul de 19 kilometri care va face legătura între centura municipiului Oradea şi autostrada Transilvania (tronson dintre Biharia şi frontiera cu Ungaria), este aproape finalizat, urmând să fie inaugurat luna aceasta.  

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.