Sfarsit de ianuarie cu temperaturi de primavara si precipitatii mixte in toata tara. Cum va fi vremea pana la 1 februarie

×
Codul embed a fost copiat

Un nou val de zapada se va abate asupra Romaniei. Ninsorile incep din aceasta saptamana la munte, iar din weekend, cand temperaturile scad treptat, exista mari sanse de ninsori si in restul tarii.
 

Ninsorile incep mai intai la munte si in vestul tarii, de luni noapte, urmand ca de saptamana viitoare sa se extinda in toate regiunile. Mai mult, exista mari sanse ca in sud-estul tarii sa fie viscol puternic. Stratul de zapada va fi consistent, mai ales ca temperaturile minime vor cobora pana la minus 7 grade Celsius.

In Capitala cerul va fi mohorat aproape toata saptamana si se mentin conditiile de ceata. Temperaturile se vor pastra peste mediile perioadei, iar vineri vom avea 10 grade in loc de 2-3, cat ar fi normal.

VEZI CUM VA FI VREMEA IN ZONA IN CARE LOCUIESTI

De saptamana viitoare, meteorologii spun ca si bucurestenii ar putea sa se astepte la zapada si la temperaturi negative. Practic, de lunea viitoare racirea se va simti in intreaga tara, iar ninsorile ar putea acoperi toate regiunile.

Citește și
vremea
Ceata dimineata, temperaturi de primavara si soare la amiaza, in aproape toata tara. In ce zone va ploua duminica

BANAT - In intervalul 19-22 ianuarie 2015, mediile de 10-11 grade ale temperaturilor maxime vor depasi cu mult pe cele multianuale specificei perioadei. Dupa racirea estimata a se produce pe parcursul zilei de 23 ianuarie, regimul termic va deveni in umatoarele zile usor mai ridicat decat celobisnuit in ultima decada a lunii ianuarie, cu temperaturi diurne in jurul mediei de 5 grade. La randul lor, temperaturile minime vor fi mai ridicate in primele 4-5 nopti, cand media lor nu va cobori sub 3 grade. Insa in restul intervalului de prognoza, aceasta se va situa in jurul valorii de -1 grad, ceea ce nu exclude la nivel local si valori pozitive in zona de deal, chiar si pe parcursul celei de-a doua saptamani. In prima saptamana vor fi ploi slabe si moderate, apoi vor fi precipitatii in general slabe, mixte.

CRISANA - Intre 19 si 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 9-10 grade, fiind semnificativ ridicata pentru aceasta perioada din an. Apoi, incepand cu 24 ianuarie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, de si temperaturile maxime, in medie, nu vor mai depasi 5 grade, regimul termic diurn va fi usor mai ridicat decat cel obisnuit in ultima decada a lunii ianuarie, prezentand mici variatii, de la o zi la alta. Pe parcursul noptilor primei saptamani, media minimelor termice va fi pozitiva, cuprins a intre 2 s i 4 grade. Se preconizeaza ca, in medie, temperaturile minime vor scadea pana pe 26 ianuarie spre -2 grade, mentinandu-se la aceasta valoare pana pe 1 februarie. Temporar vor fi ploi slabe si moderate in timpul primei saptamani, iar ulterior precipitatiile in general slabe, sub forma de ploaie dar si de lapovita sau ninsoare, vor avea o probabilitate de aparitie ridicat a aproape zilnic, pana la sfarsitul intervalului.

TRANSILVANIA - Pe parcursul primelor 5 zile, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime apropiate de o medie de 7 grade. In intervalul 24-27 ianuarie, aceasta medie nu va mai depasi 4 grade, iar ulterior va fi in jur de 2 grade. Valorile termice nocturne vor fi permanent negative si local se va consemna gerul in depresiuni, cu precadere intre 28 ianuarie si 1 februarie, cand media regional a a temperaturilor minime va fi in jur de -5 grade. Pana pe 22 ianuarie si dupa 28 ianuarie, conditiile de aparitie a precipitatiilor vor fi reduse, dar in celelalte zile vor fi precipitatii mixte, care pe arii restranse pot fi moderate cantitativ in 23, 24 si 27 ianuarie. Vor fi conditii de polei.

MARAMURES - Procesul de incalzire a vremii, caracteristic primei jumatati a acestei saptamani, va determina temperaturi maxime ridicate cu precadere in zilele de 21, 22 si 23 ianuarie, cand in medie se vor intregistra 9 grade. Intre 24 ianuarie si 1 februarie, regimul termic diurn va fi ceva mai modest, cu medii de 2-3 grade, urmand a se mentine, totusi, usor mai ridicat decat cel obisnuit in aceast a perioada. Media temperaturilor minime va avea valori de 1-2 grade pana pe 24 ianuarie, iar ulterior va scadea pana in jurul a -3 - -2 grade. Precipitatiile in general slabe vor fi numai sub forma de ploaie in primele trei zile, iar intre 22 si 25 ianuarie si temporar pana pe 1 februarie, se vor semnala si lapovite sau ninsori, care vor favoriza pe arii restranse formarea poleiului.

MOLDOVA - In aceasta regiune, procesul de incalzire a vremii din intervalul 19-23 ianuarie va determina cresterea atat a temperaturilor maxime, de la o medie de 3 grade la 6 grade, cat si a celor minime, de la valori, in medie, de minus doua grade Celsius la unu-doua grade Celsius. Intre 24 ianuarie si 1 februarie, desi vremea se va raci, regimul termic va fi ceva mai ridicat decat cel obisnuit in aceasta perioada. Astfel, media temperaturilor maxime va ramane apropiata de doua grade Celsius, iar aceea a temperaturilor minime va cobori sub zero grade pe 25 ianuarie si va fi in jurul a minus doua grade, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani. Precipitatiile, in general slabe, mixte, vor avea o probabilitate de aparitie ridicata intre 22 si 27 ianuarie. Izolat se va semnala polei.

DOBROGEA - Vremea va fi mult mai calda decat in mod normal in ultima decada a lunii ianuarie in toate zilele intervalului de prognoza, cu o medie a temperaturilor maxime situata intre 6 si 9 grade. Regimul termic al minimelor nocturne se va mentine la medii pozitive de pana la 4-5 grade, cu exceptia intervalului 29 ianuarie - 1 februarie, cand se vor produce usoare oscilatii in jurul pragului de inghet. Dupa data de 21 ianuarie vor cadea ploi slabe sau burnite aproape in fiecare zi, iar in aceste conditii se poate produce si ceata. In Muntenia, regimul termic diurn va fi permanent cu mult mai ridicat decat cel normal, intrucat in timpul celor doua saptamani, temperaturile maxime mediate pe regiune se vor situa intre 5 și 9 grade. Media minimelor termice va creste pana la aproximativ doua grade Celsius, in intervalul 22-24 ianuarie, iar in noptile ceva mai reci care vor urma incepand din 28 ianuarie, aceasta medie va cobori spre minus doua grade Celsius. Intre 19 si 21 ianuarie vor fi doar burnite izolate, determinate de ceata, iar ulterior vor fi, temporar, precipitatii mixte. Vor fi conditii de polei.

OLTENIA - Cu exceptia unor zile cu ceata in zonele joase, vremea va fi calda indeosebi in timpul primei saptamani, desi mediile temperaturilor maxime vor scadea treptat, de la 9 grade pe 19 ianuarie, la 5 grade pe 24 si 25 ianuarie. In a doua parte a intervalului de prognoza temperaturile maxime se vor mentine intre 4 si 6 grade, in medie regionala. Regimul termic nocturn va urma tot un parcurs descendent, astfel ca, in nopțile mai calde din intervalul 22-24 ianuarie, media temperaturilor minime va fi de circa doua grade Celsius, in cele putin mai reci care vor urma nu va mai depasi zero grade, iar din 28 ianuarie va cobori spre minus doua grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte, pe spatii relativ extinse, va fi mai ridicata in intervalul 22-27 ianuarie, cand vor fi si conditii de polei.

MUNTE - Vremea se va raci usor si treptat, insa regimul termic va mai depasi, cu precadere in primele zile, pe cel specific ultimei decade a lunii ianuarie. Valorile temperaturilor maxime vor avea o medie cuprinsa intre doua si 4 grade pana pe 23 ianuarie, iar ulterior aceasta medie se va situa intre zero si minus doua grade Celsius. Minimele nocturne vor fi in prima saptamana intre minus patru si minus doua grade Celsius, in medie, apoi urmeaza sa mai scada, spre o medie de -7 grade. Probabilitatea de precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, va fi mai ridicata intre 22 si 27 ianuarie, iar in zilele de 23 si 24 ianuarie izolat pot fi cantitati mai insemnate.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Vreme calda, cu maxime de pana la 11 grade Celsius. Va ploua in vestul, nordul si centrul Romaniei
Vreme calda, cu maxime de pana la 11 grade Celsius. Va ploua in vestul, nordul si centrul Romaniei

Luni ramanem cu vremea calda. Va ploua pe zone vaste in vestul, in nordul si centrul tarii si mai putin in rest. Maximele termice se vor situa intre 2 si 11 grade.

Ceata dimineata, temperaturi de primavara si soare la amiaza, in aproape toata tara. In ce zone va ploua duminica
Ceata dimineata, temperaturi de primavara si soare la amiaza, in aproape toata tara. In ce zone va ploua duminica

Duminica, vremea va fi calda in vestul tarii, la deal si la munte. Cerul va fi noros si va ploua in vest-nord-vest.

Sedinta foto inedita la Cota 2000. Cum a aparut pe partie o tanara, incat a atras toti turistii
Sedinta foto inedita la Cota 2000. Cum a aparut pe partie o tanara, incat a atras toti turistii

Sambata a fost o zi perfecta... pentru plaja. Si nu glumim, cu gandul la indepartata vara. Pot depune marturie turistii, ajunsi in aceste zile pe Valea Prahovei.

Recomandări
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug

Discuțiile aprinse din jurul coaliției de guvernare sunt aproape de sfârșit. Liderii pro-europeni au fost duminică la consultări cu președintele Klaus Iohannis, care a amânat să anunțe propunerea de premier.  

Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”
Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”

“Doar iau ceva repede din magazin și gata”. Asta și-au spus încrezători majoritatea românilor, în ultimul weekend dinaintea Crăciunului. Apoi s-au trezit la capătul numeroaselor cozi, formate de alți optimiști ca ei.  

Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern
Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern

Partidele pro-europene care negociază pentru formarea Guvernului au ajuns, duminică seară, la un acord, atât asupra împărţirii ministerelor, cât şi asupra celor care vor prelua portofoliile.