Temerile românilor în vremea pandemiei. Oamenii, mai speriați de internare decât de COVID
Românii se tem mai mult de spital decât de COVID-19. O arată rezultatele unui studiu realizat la începutul acestei luni, prin care au fost analizate temerile oamenilor, în contextul pandemiei.
Potrivit studiului, aproape 40% dintre români spun că au fost puternic afectaţi de pandemia COVID-19 iar alţi 20% se consideră foarte puternic afectaţi. Mai puţini de 4% cred că nu au fost afectaţi aproape deloc.
Şi totuşi, în acest context, peste 75% dintre respondenţi sunt de părere că sezonul de răceală și gripă vine cu mai multe pericole decât în mod obișnuit.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Tocmai de aceea, aproape 60% dintre ei sunt pregătiţi şi au în case stocuri de medicamente pentru simptome de răceală şi gripă.
Şi cum de aproape un an, viaţa noastră a tuturor este plină de incertitudini, românii se tem cel mai mult de spitalizare, aproape 70%, mai mult chiar şi de coronavirus în sine, care îi sperie doar pe 49% dintre participanţii la studiu. Următoarele temeri ale românilor sunt lipsa locurilor în spital, măsurile restrictive, dar şi lipsa medicamentelor.
În ceea ce priveşte finalul pandemiei, oamenii nu sunt foarte optimişti. Cei mai mulţi, aproape 30%, cred că pericolul va trece abia peste 9 luni, 1 an, iar 26% consideră că în 2 ani vom depăşi acest impas. Doar 4,5% cred că vom scăpa de pericol în mai puţin de 3 luni.
Şi o veste bună este aceea că încrederea cea mai mare când vine vorba despre a se informa cu privire la tratamente, rămâne în medici, aşa cum au răspuns peste 87% dintre oameni.
Studiul a fost realizat la comanda Coaliției România Sănătoasă, pe un eșantion reprezentativ format din 1.493 de respondenți.