Ce program vor avea magazinele din Capitală înainte de Sărbători. Anunțul făcut de Traian Berbeceanu

Ultima actualizare: 12-12-2020 03:25

Programul magazinelor ar putea fi prelungit cu două ore, în anumite zile, înainte de Crăciun şi de Revelion.

Reprezentanţii marilor lanţuri comerciale au cerut această derogare şi spun că astfel ar putea fi evitată aglomeraţia de sărbători.

Oficialii le-au transmis, deocamdată, să respecte cu stricteţe normele sanitare în vigoare, ba chiar să limiteze accesul clienţilor în funcţie de spaţiu. În plus, au anunţat controale de amploare în magazine şi pieţe.

Reprezentanţii marilor lanţuri de magazine se aşteaptă ca, de sărbători, numărul clienţilor să crească vizibil şi să dispară noţiunea de distanţare.

Geroge Bădescu, director executiv al AMRCR: „Să vedem cu autorităţile, dacă nu cumva există posibilitatea ca în cadrul programului care deja există să putem găsi măcar în aceste zile premergătoare, când există trafic crescut, să vedem cum putem maximiza programul acestor magazine”.

Comercianții au propus ca programul de funcţionare, limitat în prezent până la ora 21, să fie totuşi relaxat cel puţin cu o zi - două înainte de Crăciun şi de Revelion. Doar că propunerea au făcut-o la o întâlnire cu prefectul Capitalei şi cu primarul general, care îi chemaseră să le ceară să ţină aglomeraţia sub control.

Oricât de mult şi-ar dori şefii marilor lanţuri de magazine, dar şi consumatorii, ca cel puţin de sărbători programul de funcţionare să fie ceva mai relaxat, chiar şi cu două ore, și oricât de justificate sunt sau nu argumentele lor, problema nu poat fi rezolvată nici de prefectul Capitalei, nici de primarul general. Programul este reglemntat prin hotărâre de guvern şi el poate fi modificat doar de executiv.

De altfel, prefectul Capitalei le-a cerut reprezentanţilor marilor lanţuri comerciale să suplimenteze numărul agenţilor de pază care să împiedice aglomeraţia şi să nu se limiteze doar la triajul epidemiologic de la intrare. Traian Berbeceanu spune că vor fi intensificate controalele şi se vor da amenzi.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: „Practic, vor limita numărul de clienţi care vor intra în magazin, în mall sau supermarket, aş acum este normal. Vremea avertizărilor şi recomandărilor a trecut, trebuie să respectăm legea dacă vrem să avem şi rezultate”.

Tiberiu Danetiu, membru în consiliul director al AMRCR: „Obiectivul nostru principal este ca de la începutul pandemiei să protejăm populaţia şi cred că lucrăm foarte bine cu autorităţile. Suntem în curs de a identifica toate modalităţile pe care le punem în aplicare suplimentar pentru a proteja populaţia”.

Se vor fac mai multe verificări şi în pieţe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO