Taximetriștii au protestat în București. Șoferii sunt nemulțumiți de avantajele pe care le au companiile ride-sharing
După protestul transportatorilor și al fermierilor, luni, șoferii de taxi au ieșit în stradă. Sute de oameni au venit în Piața Constituției din București, nemulțumiți de felul în care guvernanții au reglementat activitatea companiilor de ride-sharing.
Protestatarii au amenințat că, dacă problemele ridicate de ei nu vor fi rezolvate, data viitoare vor bloca traficul în mai multe orașe din țară.
Vasile Cristian, taximetrist din Craiova: "Domnilor guvernanți, aveți grijă unde mergeți, că ați creat foarte multe probleme sociale. Vom bloca orașele! Gata! Nu mai avem nimic de vorbit cu dvs, decât în campania electorală. Vi se apropie un an încărcat de alegeri, aveți mare grija ce faceți, să nu aplicăm altfel de sancțiuni. Nu e o amenințare, e o avertizare".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Taximetriștii cer în primul rând Guvernului să limiteze numărul de mașini cu care se face ride-shareing așa cum sunt limitate licențele de taximetrie, anume 4 mașini la mia de locuitori dintr-un oraș.
Ioan Pugna -președintele Asociației de taxi Transilvania: "Noi nu suntem ca fermierii, că suntem deja în orașe, știi? Nu trebuie să venim de nicăieri. Bine, noi de la Cluj mai trebuie să facem o plimbare până la București."
Taximetriștii mai vor ca șoferii de ride-sharing să fie obligați să-și aplice pe mașini însemne vizibile, ca să fie ușor de observat și controlat în trafic. De asemenea, să nu mai practice tarife dinamice.
Cristian Coman -președintele Asociației de taximetriști București-Ilfov: "Dacă acum începe ploaia, pe partea cealaltă crește tariful și se face 8 lei, 10 lei, chestia asta e în detrimentul cetățeanului, al consumatorului. Ca să acapareze piața și să fure clienții, fac reduceri de preț și ajunge o cursa de 16 lei să coste 3 lei. Nu pot să mă bat cu firmele astea."
Reprezentanții protestatarilor au fost primiți la Guvern, unde li s-a cerut să vină cu un set de propuneri concrete, pentru modificarea legii taximetriei.