Târgul Ozosep: bunătățile ungurești, aduse în Capitală
Cei care nu apucă totuși să ajungă în Covasna, se pot bucura de mâncărurile zonei, dacă sunt în weekendul acesta în București.
În cazul în care vă plac mâncărurile picante ungurești, dați o fugă la târgul de lângă Grădina Icoanei, unde mai mulți producători din ținutul secuilor au adus bunătăți de tot felul: Gulaș, slănină cu paprika, sau brânzeturi măturate în vin roșu.
Când vorbim despre mâncarea secuiască, probabil prima oară ne vine în minte gulașul și mirosul lui. Câțiva bucătari ne spun secretele lor: ca să iasă bun, gulașul trebuie făcut în cantități mari și, mai ales, într-un ceaun din fontă.
Lebăr, cârnați proaspeți, cârnați afumați, ruladă cu mușchi și coaste de porc afumate sunt cartea de vizită a producătorilor maghiari.
Unii producători au o fermă cu 50 de vaci, lângă Miercurea Ciuc. Din laptele pe care îl obțin fac brânzeturi cu condimente, iar pe unele le maturează în vin.
Dacă vă plac dulciurile, tot aici gășiți și prăjituri din ținutul secuilor, langoș și kurtes colac.
Sandor Gabor:"Kurtes kolac se pronunță corect. E specific la jar, iese mai bine. Cu nucă, cu cocos,scorțisoară, zahăr."
Târgul Ozosep, de pe stradă Arthur Verona, este deschis și duminică.