Târgul meșterilor ucraineni, la Mamaia. Banii strânși vor fi donați refugiaților care au nevoie de haine și mâncare
Zeci de refugiați ucraineni s-au strâns în Mamaia Nord, unde a fost organizat un târg de meșteșuguri.
Au pus la vânzare bunătăți tradiționale, bijuterii realizate manual, păpuși și suveniruri.
Toate sunt făcute cu migală de cei care și-au găsit refugiu la noi în țară. Banii strânși vor fi donați refugiaților care au nevoie de mâncare și haine.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Refugiați ucraineni din Mamaia și Constanța au organizat în acest weekend „Târgul meșterilor ucraineni”. Pentru că se apropie Ziua Îndrăgostiților, e locul ideal de unde pot fi cumpărate cadouri deosebite.
Natalia, refugiată: „Vindem bijuterii tradiționale ucrainene. Se numesc selanca, ghirdan și gaitan. Toate sunt făcute manual”.
R: Le-ați făcut greu?
Refugiată: „Da”.
Mâncărurile tradiționale au dat savoare târgului de la malul mării.
Marina, refugiată: „Eu sunt patiser profesionist. Fac totul la fel în țara mea, în Odesa. E mâncare specifică din Ucraina. Variniki – avem cu cireșe, cu cartofi, cu varză. Avem și borș special”.
Copiii au realizat bijuterii după meșteșugul învățat la ei acasă.
Diana, refugiată: „Asta e ghirdanul e preferat, pentru că aici sunt culorile combinate în așa fel încât îi place ei foarte mult. Asta a fost primul ei ghirdan și a lucrat peste o lună la acest colier”.
Katrina, organizator: „Vreau ca oamenii noștri să arate poporului român ce putem să facem, pentru că putem să facem multe lucruri bune”.
Vizitator: „Mâncarea lor este foarte bună. Se aseamănă ușor cu mâncarea românească, doar că ei mănâncă mai nesărat și mai nepicant. Au tot felul de murături, de foietaje”.
Alina Sasu, organizator: „Avem o comunitate foarte mare. Peste 10.000 de ucraineni, din care sunt 6.000 de copii. Îi ajutăm cu ce putem, dar ei au nevoie în primul rând de integrare”.
Toți banii strânși vor fi donați familiilor de refugiați de la noi din țară, pentru mâncare și cazare.