Târgul-caravană de Crăciun a pornit prin Transilvania. Orașele prin care va trece

Ultima actualizare: 30-11-2019 10:22

În așteptarea Crăciunului, un târg-caravană a pornit prin Transilvania. A poposit pentru început în Târgu Mureș, unde vizitatorii sunt așteptați și astăzi cu haine din lână, jucării din lemn, turtă dulce și papioane inedite.

Toate pot fi cumpărate pentru a fi dăruite celor dragi. În plus, banii adunați sunt folosiți pentru o cauză nobilă.

Kinga a adus la târgul organizat în Târgu Mureş haine pentru copii, realizate cu multă migală, din lână reciclată. Astfel de produse vinde de trei ani de zile pe internet.

Kelemen Kinga, artizan: „Tehnologia nouă permite ca lâna să fie foarte bună pe piele. Târgurile de Crăciun sunt pline de chinezării cum ar veni şi pentru mine este important ca în momentul în care cumpăr un cadou să sprijin un meşteşugar."

Din ofertă fac parte şi multe obiecte din lemn, printre care jucării, mobilier pentru păpuşi, dar şi papioane.

Peter Almos, artizan: „Ne-am gândit să fie ceva aproape de natură şi acum totul se găseşte din plastic să fie altceva decât la papetărie, coperta cu montaj cu tot cam jumătate de oră un papion o oră jumate ne ia.”

Vizitatorii au profitat de ocazie şi au cumpărat cadouri pentru cei dragi, pe care le vor aşeza sub bradul de Crăciun.

Femeie: „De asta am venit să fac cumpărături pentru Crăciun pentru familie. Ştiu că cineva lucrează foarte mult cu lucrurile astea şi pune şi sufletul în ceea ce crează."

Czirjek Katalin, organizator: „Ideea a fost că cel care vine să poată să cumpere pentru toată familia. Să oferim ceva unic şi să fie util. Nu vrem un obiect pe care să îl aruncăm după trei luni."

Evenimentul are şi un scop caritabil, organizatorii sprijină câte o asociaţie din oraşul în care ajung. De pildă, de ajutor va beneficia Centrul Materna din Târgu Mureş, unde sunt găzduite multe mame minore.

La sfârşitul săptămânii viitoare, târgul se va muta la Odorheiu Secuiesc, apoi va ajunge la Cluj-Napoca, Sighişoara şi Mediaş.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO