Tânărul ucis de panou, la Timișoara, avea 24 de ani. Robu anunță anchetă
Poarta de intrare în municipiul Timişoara, care în urma furtunii de duminică a căzut peste un autoturism şi a ucis un tânăr de 24 de ani, a fost reparată de Primăria Timişoara cu suma de 56.000 de euro, în anul 2015.
În urma furtunii de duminică după-amiază, poarta de intrare în municipiul Timişoara, dinspre Lugoj, a fost luată de vântul puternic, care a bătut cu peste 90 de kilometri pe oră şi a căzut peste o maşină în care se afla un tânăr de 24 de ani.
El a decedat pe loc în urma incidentuluiPoarta de la intrarea în oraş a fost amenajată de Primăria Timişoara în vara anului 2015. Muncitorii firmei Stareto, căreia i-a fost încredinţată lucrarea, au demolat structura veche a porţii, au făcut intervenţii pe consolele verticale, dar şi pe grinda metalică orizontală.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lucrarea a costat 56.000 de euro, din care o mică parte, aproximativ 4.500 de euro, a reprezentat o sponsorizare, potrivit datelor transmise News.ro, luni, de către Primăria Timişoara.
Tânărul care a murit lovit de poartă se numeşte Vlad Baici şi avea 24 de ani. Era student la Medicină Dentară în anul şase. A copilărit în satul Cerceteaz, care aparţine de comuna Giarmata. Mama băiatului este angajată la Spitalul Judeţean din Timişoara.
Întrebat, duminică seara, la Digi24 despre efectele furtunii din Timişoara, premierul Mihai Tudose a răspuns: "Întrebaţi-l pe domnul Robu de ce a picat semnul acela inaugurat de el de curând şi a făcut o victimă. Semnul acela nou-nouţ, cu Bine aţi venit la Timişoara, a fost inaugurat cu surle şi trâmbiţe”, a raspuns premierul.
Robu despre poarta care a ucis un om: Procuratura face o anchetă şi va fi o expertiză
Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat că structura de rezistenţă a porţii de intrare în oraş, care s-a prăbuşit în timpul furtunii de duminică, ucigând un tânăr, a rămas aceeaşi din anii 1980 şi că în 2015 s-a intervenit doar la partea estetică.
Nicolae Robu a declarat luni, presei, că nu cunoaşte detalii despre modul în care poarta de intrare în municipiu s-a prăbuşit în timpul furtunii şi că structura acesteia este din anii 1980.
”În urmă cu doi-trei ani poarta a fost estetizată, deci nu s-a umblat la structura ei de rezistenţă, ci ea a fost placată, aşa cum se poate vedea, pe Calea Aradului pentru că au fost la fel gândite, cea de pe Calea Aradului şi cea de pe Calea Lugojului şi, în ceea ce priveşte aspectul care le-a fost conferit şi în ceea ce priveşte structura lor la nivelul anilor 1980 şi ceva, când ambele au fost construite. Pe Calea Aradului nu s-a întâmplat nimic, dincoace s-a întâmplat această nenorocire. Sigur, nu cunosc niciun detaliu, dacă pur şi simplu a fost fatalitatea că s-a prăbuşit, chiar dacă a fost realizată respectându-se toate normele, dar s-a nimerit ca acolo să fie vântul mai puternic, să fie anumite traiectorii ale curenţilor de aer sau dacă au fost erori, făcute cândva, în istorie, de la începuturi, erori de proiectare, erori de execuţie, nu ştiu”, a declarat edilul.
Întrebat cine se face vinovat de tragedie, Nicolae Robu a răspuns că se va face o anchetă şi că în urma acesteia vor fi stabiliţi vinovaţii.
”Procuratura face o anchetă şi, desigur, în anchetă va fi şi o expertiză de specialitate şi se va vedea. Acum s-a făcut ceea ce a spus că trebuie făcut expertul care a fost contractat, un profesor universitar, înainte de a se schimba aspectul. S-a făcut o expertiză structurală şi expertul, în concluzie a spus ce trebuie făcut”, a declarat edilul.