Sute de copii au participat la festivalul ”Boovie”. ”Experiența ne-a schimbat”

Ultima actualizare: 30-08-2020 20:19

Lectura și filmul au făcut din nou echipă bună în cadrul festivalului-concurs "Boovie", la care au participat - online, anul acesta - sute de elevi din 25 de județe.

Copiii au realizat trailere după romanele pe care le-au citit. Cele mai inspirate producții au fost duminică premiate.

- Vreau să mă ajuți să găsesc pe cineva. O fată.
- Eu nu găsesc oameni, găsesc lucruri.
- Persoana e o fată evreica, trebuie să mă ajuți până nu o dibuie naziștii
”.

O echipă formată din opt elevi de la liceul ”Grigore Moisil” din Timișoara a impresionat juriul cu filmul realizat după romanul „Fata cu palton albastru” de Monica Hesse.

Tinerii au câștigat marele premiu de 5.000 de lei. Au punctat și la capitolul regie și montaj.

„Caută o fată pe nume Miriam. Fratele tău ar ajuta-o”.

Elevi: ”Experiența Boovie ne-a schimbat, vedem literatura altfel, am lucrat constant 6 luni și ne-am întâlnit zilnic pentru filmat și editat".

Pe lista câștigătoare s-au aflat și alte nume, la diverse categorii. De pildă, premiul pentru scenariu a mers către trailerul realizat după romanul "Umbra vântului", de o echipă de elevi de la liceul "Lucian Blaga" din Reghin.

Despre poveștile reale care încep și se termină ca într-un cimitir, dar nu soiul de cimitir la care te gândești. Despre omul care le-a scris”.

 

A inspirat mii de elevi să se apuce de citit

 

70 de echipe din 25 de județe s-au întrecut în cadrul festivalului.

Reporter: Ce le transmiteți elevilor?

Carmen Ion, inițiatoarea festivalului: Tot respectul și toată afecțiunea. Pentru implicarea lor, pentru faptul că nu au renunțat, pentru bucuria cu care au făcut-o, pentru pasiune".

Ideea îi aparține profesoarei Carmen Ion, de la Colegiul Naţional Pedagogic "Spiru Haret" din Focşani, care a inspirat, astfel, mii de elevi să se apuce de citit.

Le-a propus ca după lectură să se lase purtați de imaginație cu ajutorul tehnologiei, care oricum îi ține ocupați în permanență.

Carmen Ion: "E o nevoie teribilă în sistemul de educație să oferim un cadru alternativ în care să își manifeste și să își dezvolte talentele. Profesorii în școală descoperă copii cu talente dar rămân cunoscuți doar la nivelul clasei sau al școlii".

Festivalul "Boovie" a ajuns la ediția cu numărul 5. Mii de elevi din toată țara au luat parte la el, până acum.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO