Sute de angajați APIA din țară au protestat față de modificarea codului fiscal
În mai multe județe din țară, sute de angajați ai agenției de plăți și intervenție pentru agricultura (APIA) au oprit lucrul și au protestat față de legea salarizării și modificarea codului fiscal.
Sunt nemulțumiți că de la 1 ianuarie veniturile lor vor scădea considerabil, cu sume cuprinse între 700 și 2800 de lei. În plus, au constatat că angajații APIA din structura centrală au salarii chiar și cu 40% mai mari, deși, spun manifestanții, muncesc mai puțin.
Angajații Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultura din Arad au întrerupt lucrul dimineață. Timp de trei ore, cei o sută de salariați au protestat în fața instituției, nemulțumiți de Legea Salarizării, care susțin sindicaliștii, le-ar diminua veniturile de anul viitor.
Nemulțumiți de legea salarizării sunt și angajații APIA din Pitești. Ei susțin că din 2018 în sistem apar diferențe mari între lefurile lor și ale colegilor din București și se plâng de o discriminare salarială.
"Nu solicităm măriri salariale. Sub nicio formă. Vrem doar să ni se păstreze salariul pe care suntem încadrați la ora actuală, vrem să nu mai existe două grile de salarizare, APIA aparatul central, adică Bucureștiul, și centrele județene", a precizat Bogdan Deonisie, angajat APIA Pitești.
200 de angajați ai APIA au protestat și în Brașov. Greva a fost și în Gorj. Și angajații APIA de aici spun că de anul viitor salariile lor vor scădea considerabil ca urmare a noii legi a salarizării și a trecerii contribuțiilor la angajat. Proteste similare au fost și la Galați, Buzău, Ialomița și Focșani.