Casa lui Dan Diaconescu, percheziționată timp de 7 ore. Fostul om de televiziune este acuzat de relații sexuale cu minore

×
Codul embed a fost copiat

Dan Diaconescu, cunoscut realizator de emisiuni TV, și fost proprietar al OTV, este acuzat de relații sexuale cu minore. Casa acestuia din Capitală a fost percheziționată timp de șapte ore, iar Diaconescu a fost dus la Constanța, pentru audieri.  

Dan Diaconescu a fost ridicat din vila lui din cartierul Primăverii din București după ce, până atunci, polițiștii Biroului de investigații criminale din Constanța i-au percheziționat șapte ore casa.

Este acuzat de act sexual cu un minor în formă continuată și folosirea prostituției infantile, la fel, în formă continuată.

„L-am întrebat și a spus că nici vorbă de așa ceva.” - a susținut avocatul lui, Alexandru Morărescu.

Anchetatorii spun că faptele de care este acuzat Dan Diaconescu s-ar fi întâmplat în 2020 și în 2021. În acea perioadă, fostul om de televiziune ar fi plătit să întrețină relații intime, în București și în Constanța, cu o fată despre care știa că este minoră. La fel ar fi procedat și cu sora geamănă a acesteia, în vârstă de 15 ani și patru luni la acea vreme.

Citește și
DNA
Surse: Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac percheziții la sediul Poliției Române
„Înseamnă un Al Treilea Război Mondial”. Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina

Anchetatorii spun că Dan Diaconescu ar fi încercat să găsească și o fată minoră căreia să îi cumpere virginitatea. Din vila fostului om de televiziune au fost ridicate de poliție telefoane și laptopuri.

Ancheta care îl vizează pe Dan Diaconescu este făcută de Parchetul de pe lângă judecătoria Constanța

Dacă acuzațiile de acum se vor dovedi adevărate, Dan Diaconescu riscă să ajungă din nou în închisoare. El a mai fost în peniteniciar, acuzat de santaj.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în anii 2020 și 2021, Dan Diaconescu ar fi întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta acesteia (15 ani la acea vreme) în București și în Constanța. Ulterior, ar fi făcut același lucru cu sora geamănă a minorei, tot în București și Constanța.

Sursele mai spun că tot în acea perioadă, Dan Diaconescu a încercat să găsească o minoră virgină, căreia să-i cumpere virginitatea. El a fost păcălit de una dintre minore că a gasit o prietenă virgina, însă a fost filmat și șantajat să ofere bani, în caz contrar, imaginile urmând a fi publicate.

Dan Diaconescu riscă din nou închisoarea

După percheziția de joi, procurorii și polițiștii l-au dus pe Dan Diaconescu la Constanța pentru audieri, iar acolo au început, joi după-amiază, interogatoriile.

În 2015, el a fost închis, a fost condamnat la vremea respectivă la 5 ani de închisoare pentru șantaj, însă după mai puțin de 3 ani a fost eliberat condiționat.

Ținând cont că această investigație se desfășoară la o distanță destul de însemnată de timp, nu este clar în ce momente s-ar fi comis aceste presupuse infracțiuni, care acum îi sunt reproșate lui Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu are calitatea de suspect: ”Stormy Daniels în variantă românească”

La ora 13, celebrul avocat Alex Morărescu a răspuns la câteva întrebări jurnaliștilor, despre soarta lui Dan Diaconescu:

Avocat Alex Morărescu:Am aflat mai mult din presă. Dan Diaconescu, în acest moment are calitate de suspect, urmează să se deplaseze la Constanța pentru a-i fi adusă la cunoștință acuzațiile. Atunci vom afla mai multe. Totuși, rugămintea noastră este să nu confundați obiectul unui dosar, unde se pot face cercetări cu privire la multiple infracțiuni, cu acuzațiile aduse unei persoane specifice.”

Ovidiu Oanță: Dar despre ce acuzații se vorbește în acest dosar și ce ar putea să-l vizeze pe dl. Diaconescu?

Avocat Alex Morărescu: ”În niciun caz chestiuni legate de pornografie infantilă, așa cum am observat în presă.

Ovidiu Oanță: Dar relații sexuale cu minore?

Avocat Alex Morărescu: ”Urmează să vedem acest lucru”.

Ovidiu Oanță: Ce a spus dl. Diaconescu în legătură cu aceste suspiciuni, până în acest moment, ați vorbit cu dumnealui?

Avocat Alex Morărescu: ”Evident că am vorbit, l-am întrebat și a spus că nici vorbă de așa ceva. Urmează să ne lămurim, să vedem, să ni se prezinte și probele. Noi avem toată deschiderea, ca în cel mai scurt timp să lămurim toate aceste poveste, pe care eu o consider ca o replică a cutremului din America, Stormy Daniels în variantă românească. Atât s-a putut la noi. Urmează să vedem.”

Ovidiu Oanță: Unde s-ar fi comis aceste legături, în Constanța, în București, există informații de acest gen?

Avocat Alex Morărescu: ”Optica Parchetului este clară, în momentul în care ancheta este făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, evident că se rețin că cel puțin anumite acte materiale s-au săvârșit pe raza teritorială a acestui municipiu.”

Ovidiu Oanță: A avut legături cu minore domnul Diaconescu, ar putea fi motivate aceste bănuieli?

Avocat Alex Morărescu:Niciodată. Niciodată”.

Ovidiu Oanță: S-a găsit ceva la aceste percheziții, dovezi care să-i ajute sau să îl pună în încurcătură pe dl. Diaconescu?

Avocat Alex Morărescu: ”Nu, nu. Urmează ca, eu știu, echipamentele electronice să fie expertizate potrivit legii și să vedem care va fi rezultatul acestor percheziții informatice”.

Ovidiu Oanță: A fost o surpriză neplăcută pentru dl. Diaconescu vizita polițiștilor de la Constanța de dimineață?

Avocat Alex Morărescu: ”Închipuiți-vă că la ora 6:30 dimineață, eu personal am fost anunțat la ora 6:045, la 6.30 să te trezești cu o asemenea echipă de polițiști la ușă nu e tocmai plăcut.”

Ovidiu Oanță: A fost autorizație de percheziție în direct, dată pentru această acțiune, nu?

Avocat Alex Morărescu: ”Nu, nu, nu se putea face în direct. Evident, nouă ni s-a prezentat un mandat de percheziție care a fost emis de către Judecătoria Constanța, dacă îmi amintesc dacă îmi amintesc bine, ieri sau alaltăieri”.

Ovidiu Oanță: Deci are vreun motiv domnul Diaconescu să se teamă pentru viitorul imediat apropiat, măsuri preventive sau acuzații foarte grave, mai ales că dumnealui are deja probleme cu justiția? A mai stat închis...

Avocat Alex Morărescu:Din punctul meu de vedere, nu, nu sunt temeiuri. Vom vedea însă și care este varianta Parchetului sau care va fi optica unui judecător dacă vom ajunge în fața unui magistrat.”

Ovidiu Oanță: La cum îl cunoașteți pe domnul Diaconescu, credeți că ar fi în stare să fi avut aceste prezumtive legături cu minore?

Avocat Alex Morărescu: ”La cum îl cunosc eu, nu”.

Articol recomandat de sport.ro
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
Citește și...
Surse: Percheziții la nepoții lui Nicolae Guță. Vindeau pe internet bijuterii de aur cu însemnele unor firme de lux | VIDEO
Surse: Percheziții la nepoții lui Nicolae Guță. Vindeau pe internet bijuterii de aur cu însemnele unor firme de lux | VIDEO

Nepoții lui Nicolae Guță sunt cercetați de polițiști, potrivit unor surse, într-un dosar de contrabandă și contrafacere a unor bijuterii care purtau însemnele unor mărci protejate și au fost vândute pe o platformă de socializare.

Surse: Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac percheziții la sediul Poliției Române
Surse: Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac percheziții la sediul Poliției Române

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la două adrese din Bucureşti. Surse apropiate anchetei au declarat pentru Știrile Pro TV că este vizat sediul Poliției Române, precum și o firmă care a vândut bastoane și căști pentru polițiști.  

Recomandări
Rușii de la Gazprom au pierdut aproape 7 miliarde de dolari din reducerea livrărilor de gaze spre Europa
Rușii de la Gazprom au pierdut aproape 7 miliarde de dolari din reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de dolari) în 2023, comparativ cu un profit net de 1.226 miliarde de ruble (15,2 miliarde de dolari) în 2022.

Donald Trump spune în ce condiții va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale. ”Va trebui să luptăm”
Donald Trump spune în ce condiții va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale. ”Va trebui să luptăm”

Republicanul Donald Trump a refuzat să se angajeze explicit să recunoască rezultatul noii sale confruntări cu Joe Biden în timpul alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc în noiembrie, potrivit unui interviu difuzat joi, informează AFP.

Intervenție în forță a trupelor speciale după ce un bucureștean s-a încuiat în casă cu gemenii de 4 luni. Ce i-a făcut soției
Intervenție în forță a trupelor speciale după ce un bucureștean s-a încuiat în casă cu gemenii de 4 luni. Ce i-a făcut soției

Trupele speciale de la Poliția Capitalei au intervenit de urgență la un caz de violență domestică. Un bărbat de 46 de ani se încuiase în locuința din Sectorul 5 cu doi bebeluși de numai 4 luni.