Surpriză pentru un bărbat din Mureș care și-a agresat iubita. Ce a primit „în dar” de la oamenii legii
Un bărbat agresiv din Mureș a primit un cadou neașteptat de la polițiști: o brățară electronică de supraveghere. Și asta, după ce iubita lui a cerut ajutorul oamenilor legii pentru a putea scăpa din mâinile individului.
Proiectul pilot cu brățări electronice pentru monitorizarea agresorilor este recent demarat în România. Pentru început, kiturile au intrat în posesia polițiștilor din București, Mureș, Iași și Vrancea.
Polițist: „Acesta este dispozitivul de monitorizare electronică care a fost montat persoanei supravegheate și, ulterior, sincronziat la telefonul mobil al persoanei protejate, oferite tot de către noi, iar în caz de apropiere, acesta va emite o alertă”.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Prima brățară din județul Mureș a fost folosită de polițiștii din Târnăveni. Oamenii legii au fost chemați de către o femeie de 35 de ani, care a fost bătută de partener. Femeia, speriată, a cerut polițiștilor ca bărbatul să fie monitorizat cu dispozitivul de urmărire. În cazul acesta, bărbatulului de 29 de ani i-a fost montat pe picior un dispozitiv de monitorizare.
Aurica Sabău, purtător de cuvânt IPJ Mureș: „În urma emiterii unui ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 29 de ani, polițiștii au stabilit faptul că o femeie de 35 de ani ar fi fost agresată de către concubin”.
Din nefericire, cazurile de violență domestică la noi în țară sunt în creștere. Situațiile sunt și mai grave atunci când, în familii, sunt și copii care asistă la agresiuni.
Doru Constantin, purtător de cuvânt DGASPC Mureș: „Din păcate, acest fenomen este destul de răspândit în societatea noastră pentru cazurile de violență în familie ce se produc în mediul rural, are o pondere mai însemnată. Ca și cauze ar fi neasumarea abilităților parentale, relațiile întâmplătoare sau unul dintre cei doi soți nu au un loc de muncă”.
În județul Mureș există 78 de astfel de brățări de monitorizare. În total, au fost cumpărate 964 kituri pentru București, Iași, Vrancea și Mureș. Peste trei ani, proiectul s-ar putea extinde în toată țara.