Summitul de la Sibiu. Ce glumă i-a făcut Donald Tusk lui Jean-Claude Juncker

Dată publicare: 10-05-2019 07:34
Dată actualizare: 10-05-2019 09:46


S-a scris istorie joi în Sibiu - oraș care a fost inima Europei chiar de ziua ei. Primii demnitari ai Uniunii au participat la un summit important organizat înaintea alegerilor europarlamentare.

Poate mai mult ca oricând este nevoie de o Europă unită, care merge într-o singură direcție, capabilă să le asigure cetățenilor ei siguranță și stabilitate.

Președintele Klaus Iohannis a găzduit întregul eveniment și le-a vorbit liderilor europeni în patru limbi. Localnicii și turiștii i-au primit pe oaspeți cu zâmbete și aplauze.

Oamenii momentului de pe continent sunt în România, iar alături de ei peste 1.500 de delegaţi oficiali, jurnalişti şi traducători.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a condus acest summit informal. Şeful statului a discutat iniţial cu popularii europeni, familia politică din care face parte, însă toată Europa este în plină campanie electorală.

La prânz, Piaţa Mare din centrul Sibiului a fost paralizată. În faţa a mii de oameni, pe un covor roşu aşternut special pentru ei, cei mai importanţi şefi de stat din Uniunea Europeană şi-au făcut intrarea în Primărie. Inclusiv curentul s-a oprit pentru câteva secunde în tot oraşul când a ajuns Angela Merkel.

Şedinţa de lucru nu a început însă fără mici farse între liderii Uniunii. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk," i-a furat în glumă ecusonul şefului Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

La final, curioşii strânşi în zona au avut ocazia să dea mâna cu Emanuel Macron, Jean Claude Juncker sau Antonio Tajani.

Cei mai norocoşi au îmbrăţişat-o pe Angela Merkel. Între cele două şedinţe de lucru, Klaus Iohannis şi-a invitat partenerii europeni la masă. De data aceasta, la Palatul Brukenthal. Şeful statului le-a vorbit în patru limbi: romana, engleza, franceza şi germana.

De vineri, Sibiul revine la normal. Oaspeţii se întorc acasă unde se vor pregăti pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO