Vântul deosebit de puternic a provocat o tragedie în Sălaj. Subprefectul județului, Virgil Țurcaș, a fost ucis de acoperișul unui foișor, care s-a prăbușit peste el în timp ce participa la un eveniment, alături de alte oficialităţi. 

Subprefectul a fost găsit de echipajele de intervenție în stare de inconștiență. Un elicopter SMURD a ajuns de urgență la fața locului, dar, din păcate, nu a mai putut fi salvat.

Virgil Ţurcaş participa, ca invitat, alături de alte oficialităţi judeţene dar şi de primari, la o întâlnire de lucru. Deși județul Sălaj nu se află sub un cod de vreme severă, așa cum este o bună parte din țară, o diferență bruscă de presiune atmosferică ar fi creat un culoar cu vânt puternic, care s-a intensificat brusc.

Acoperișul foișorului s-a prăbușit peste patru persoane

Rafala, de o violență extremă, a smuls acoperișul foișorului în care se află subprefectul. Așa că s-a prăbșit peste el și peste alte trei persoane. Colegii lui au scăpat, dar subprefectul de Sălaj a fost găsit inconștient de echipele de salvare.

Jacodi Lucian Andrei, ISU Sălaj: „Acoperișul unui foișor s-a prăbușit în urma unei rafale de vânt. Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav.”

Sebastian Olaru, purtător de cuvânt Prefectura Sălaj: „Domnul subprefect participa în calitate de invitat la o întâlnire privind gestionarea deșeurilor. Au mai fost prezenți câțiva alți primari din zonă.”

Fără să mai aibă timp de reacție, cei care se aflau la masă în foișorul de lângă cabană au fost prinși, ca într-o manghină, sub acoperiș. Vântul puternic a pus la pâmânt în doar câteva secunde întreaga structură, iar cei care au reușit să scape în ultimul moment au sunat disperați la 112.

O anchetă este în desfășurare în privința morții lui Virigil Țurcaș

În ajutorul lui Virgil Țurcaș, în vârstă de 52 de ani, a fost chemat și elicopterul SMURD, însă din cauza traumatismelor grave, medicii nu au putut să îl salveze. O anchetă este acum în plină desfășurare.

La cabana din localitatea Hurez, unde aflăm și noi se aflau în total 11 persoane. Proprietatea este privată și se află la aproape 30 de km de Zalău.

În jurul prânzului toți erau afară, la masă sub un foișor. Rafala de vânt ar fi pornit din senin și a pus la pâmânt întreaga construcție. Unii au reușit să se salveze la timp și au sunat după ajutor pentru persoanele rănite. Din ce ne-au spus localnicii, totul a durat doar câteva minute până când vântul s-a potolit. Aici la fața locului au fost echipaje de poliție, ambulanță dar și pompieri.

Răniții au fost scoși de sub mormanele de lemn, iar cel mai grav era subprefectul județului Sălaj. Potrivit medicilor, acesta a suferit o hemoragie internă și nu a mai apucat să fie transferat cu elicopterul Smurd la cel mai apropiat spital din zonă. Urmează că în urmă cercetărilor să fie stabilit cum s-a petrecut totul.