Studiu: 55% dintre angajați, îngrijorați de creșterea cazurilor de Covid-19 în România
Creșterea alarmantă a cazurilor noi de COVID-19 îi sperie foarte mulți pe angajații români. O arată un studiu realizat de o platformă de recrutare.
Mai bine de jumătate dintre respondenți s-au declarat îngrijorați de situația actuală, dar nu văd o nouă stare de urgență drept soluție.
47% dintre respondenti sunt de părere că o nouă stare de urgență ar distruge economia. Alți 10% spun că situația nu este încă atât de gravă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Totuși, 55% dintre angajații români care au răspuns cercetării realizate de platforma BestJobs se declară foarte îngrijorați de creșterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19.
Stare de urgență, nu, așadar. Însă măsuri mai drastice pentru a limita răspândirea virusului sunt văzute drept un posibil răspuns al autorităților de o treime dintre angajați.
Cât despre motivele care au dus la această situație - 58% dintre respondenți cred că în primul rând de vină este nerespectarea regulilor. Capitol la care și autoritățile au eșuat, conform unei părți a respondenților.
Jumătate dintre ei au confirmat că firmele pentru care lucrează le oferă măști și dezinfectanți și au propriile măsuri de combatere a epidemiei.
Acest studiu vorbește și despre cum gestionează firmele apariția unor cazuri de covid-19. 46% dintre respondenții la sondajul BestJobs spun că regula este ca toți angajații să fie informați.
În schimb, 16,2% susțin că acest lucru nu se întâmplă deloc, iar aproape 35% dintre intervievați susțin că nu știu dacă firma în care lucrează face astfel de informări.
Sondajul a fost efectuat în perioada 20 - 30 iulie 2020, pe un eșantion de 952 de utilizatori de internet din România.