Statuile furate din Parcul Copou din Iasi au fost tocate pentru jocuri de noroc si bautura


Ultimul update: Duminica 17 Martie 2013 07:07
Data publicarii: Joi 14 Martie 2013 18:38
Categorie: Stiri actuale

Busturile de bronz ale celor trei personalitati ale culturii noastre, care stateau de aproape o suta de ani in Parcul Copou din Iasi, au fost tocate pentru jocuri de noroc si bautura.


Trei indivizi au furat statuile, le-au spart si le-au vandut la fier vechi. Iar cu banii s-au cinstit la bar si au sperat ca vor da lovitura la pacanele. Dar i-au pierdut pe toti.

Indivizii au actionat in puterea noptii. Au mers in Parcul Copou cu un carucior in care au incarcat busturile oamenilor de cultura Nicolae Gane, Ciprian Porumbescu si Barbu Stefanescu Delavrancea.

Apoi, cu un taxi au mers acasa la unul dintre ei, unde au facut statuile tandari. Apoi le-au dat la doua centre de fier vechi.

Dupa ce au incasat cei 3.000 de lei s-au distrat la pacanele si s-au cinstit cu bautura si tigari, nu au avut noroc la jocuri si au pierdut toti banii, dar s-au ales cu un dosar penal.

Cele trei statui, spun reprezentantii Directiei de Cultura din Iasi, valorau 200.000 de lei.

"Sunt niste lucrari de arta ale unor sculptori cunoscuti. Care nu mai pot fi recuperate. Nu pot fi inlocuite pentru ca nu se pot face copii" a declarat Victor Babai, director Directia de Cultura Iasi.

Cele trei statui furate erau asezate in Parcul Copou de 93 de ani. Acum specialistii cauta solutii sa vada cu ce le pot inlocui.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO