Judecatoria Pitesti a stabilit ca un avocat din oficiu sa il reprezinte pe Patrick Cioaca


Ultimul update: Duminica 17 Martie 2013 07:07
Data publicarii: Joi 14 Martie 2013 17:04
Categorie: Stiri actuale
cioaca

Judecatoria Pitesti a stabilit, joi, ca un avocat din oficiu sa il reprezinte pe Patrick Cioaca, copilul politistului Cristian Cioaca si al Elodiei Ghinescu, in procesul penal in care tatal sau este judecat pentru omor calificat si profanare de morminte.

Potrivit reprezentantilor Judecatoriei Pitesti, avocatul in acest caz a fost stabilit prin tragere la sorti dintre cei 68 de aparatori. Cel care a fost desemnat sa il reprezinte pe fiul lui Cristian Cioaca este avocat stagiar in Pitesti, membru in barou.

Tribunalul Arges a solicitat Judecatoriei Pitesti sa desemneze un curator special pentru Patrick Cioaca, fiul politistului Cristian Cioaca. Decizia magistratilor Tribunalului Arges a fost luata in 4 martie, la primul termen al procesului pe fond in dosarul uciderii Elodiei Ghinescu, in urma solicitarii formulate de catre procuror.

Instanta a dispus introducerea ca parte vatamata in cauza a minorului Patrick Cioaca si citarea lui la domiciliul Anei Maria Ene, matusa din partea tatalui, in custodia careia se afla, precum si citarea in calitate de autoritate tutelara a Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Pitesti.

Custodia minorului Patrick Cioaca, in varsta de opt ani, a intrat in discutie dupa doua solicitari inaintate instantelor de judecata. Una a fost formulata de sora lui Cristian Cioaca, Ana Maria Ene, careia i-a fost incredintat provizoriu copilul, iar cealalta de bunica materna, Emilia Ghinescu.

Procesul pe fond in care politistul Cristian Cioaca este acuzat ca si-a omorat sotia, pe Elodia Ghinescu, a fost amanat pentru 2 aprilie, din lipsa de procedura, in conditiile in care copilul sotilor Cioaca a fost introdus ca parte in proces, la propunerea avocatului politistului, Maria Vasii.

In 11 decembrie 2012, Judecatoria Pitesti a decis ca fiul minor al lui Cristian Cioaca si al Elodiei Ghinescu sa fie incredintat provizoriu surorii tatalui, pana la solutionarea cauzei privind plasamentul. Incredintarea a fost solicitata de Ana Maria Ene, aceasta ocupandu-se de copil dupa arestarea lui Cioaca, cel care avea custodia legala a minorului.

Tribunalul Arges a decis, pe 28 ianuarie 2013, declinarea competentei privind custodia fiului minor al fostului politist Cristian Cioaca in favoarea Comisiei pentru Protectia Copilului.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO