Statuia Prințului Rainier al III-lea din București, inaugurată de Prințesa Stephanie de Monaco

Dată publicare: 04-10-2017 18:44
Dată actualizare: 09-10-2017 13:31


Printesa Stephanie de Monaco, vestită pentru frumuseţea ei, dar şi pentru cariera în modeling şi muzică, a inaugurat, miercuri, în Parcul Circului, statuia dedicată tatălui sau, Prinţului Rainier al III-lea.

Lucrarea face parte dintr-un grupul statuar, pentru care municipalitatea a plătit șase milioane de lei; de aici şi o serie de controverse, printre bucureşteni.

Statul român i-a dedicat o statuie lui Rainier de Monaco, în Parcul Circului. Prinţul a fost unul dintre cei mai cunoscuţi promotori ai circului şi a organizat în principat un festival internaţional, care se ţine din 1974.

Stephanie: „Vă mulţumesc mult pentru acest omagiu adus tatălui meu, care a purtat circul în inima sa şi credea cu tărie că circul este parte din patrimoniul nostru cultural."

Prinţul Rainier şi frumoasa sa soţie, actriţa americană Grace Kelly, erau prieteni apropiaţi ai Regelui Mihai al României şi ai Reginei Ana.

Cuplul de Monaco a avut trei copii: Albert, Caroline şi Stephanie. Cea din urmă, acum în vârstă de 52 de ani, a avut o viaţă de film şi a fost mereu în atenţia presei.

Pe lângă statuia Prinţului Rainier, au apărut şi șapte statuete de bronz, care reprezintă numere de circ. Realizator este sculptorul Ioan Stoicescu, care nu se află la prima colaborare cu autorităţile.

Initiativa proiectului grupului statuar din Parcul Circului a venit din partea guvernului Boc, printr-o Hotărâre de Guvern din 2011. În acelaşi an, ideea a fost aprobată de Primăria Capitalei, când primar era Sorin Oprescu.

În total, a costat aproape un milion şi jumătate de euro, din banii bucureştenilor.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: „Este o investiţie care poate să fie considerată mare, dar nu este atât de mare, dacă este să comparăm simbolul pe care îl reprezintă principele Rainier de Monaco."

Printesa Stephanie de Monaco va poposi câteva zile la noi în ţară. Joi, va fi întâmpinată la Palatul Elisabeta de către custodele coroanei României, principesa Margareta.


VIDEO PROTVPLUS.RO