Statuia Prințului Rainier al III-lea din București, inaugurată de Prințesa Stephanie de Monaco

×
Codul embed a fost copiat

Printesa Stephanie de Monaco, vestită pentru frumuseţea ei, dar şi pentru cariera în modeling şi muzică, a inaugurat, miercuri, în Parcul Circului, statuia dedicată tatălui sau, Prinţului Rainier al III-lea.

Lucrarea face parte dintr-un grupul statuar, pentru care municipalitatea a plătit șase milioane de lei; de aici şi o serie de controverse, printre bucureşteni.

Statul român i-a dedicat o statuie lui Rainier de Monaco, în Parcul Circului. Prinţul a fost unul dintre cei mai cunoscuţi promotori ai circului şi a organizat în principat un festival internaţional, care se ţine din 1974.

Stephanie: „Vă mulţumesc mult pentru acest omagiu adus tatălui meu, care a purtat circul în inima sa şi credea cu tărie că circul este parte din patrimoniul nostru cultural."

Prinţul Rainier şi frumoasa sa soţie, actriţa americană Grace Kelly, erau prieteni apropiaţi ai Regelui Mihai al României şi ai Reginei Ana.

Citește și
caine statuie
Statuie din bronz, ridicată în memoria unui câine
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23

Cuplul de Monaco a avut trei copii: Albert, Caroline şi Stephanie. Cea din urmă, acum în vârstă de 52 de ani, a avut o viaţă de film şi a fost mereu în atenţia presei.

Pe lângă statuia Prinţului Rainier, au apărut şi șapte statuete de bronz, care reprezintă numere de circ. Realizator este sculptorul Ioan Stoicescu, care nu se află la prima colaborare cu autorităţile.

Initiativa proiectului grupului statuar din Parcul Circului a venit din partea guvernului Boc, printr-o Hotărâre de Guvern din 2011. În acelaşi an, ideea a fost aprobată de Primăria Capitalei, când primar era Sorin Oprescu.

În total, a costat aproape un milion şi jumătate de euro, din banii bucureştenilor.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: „Este o investiţie care poate să fie considerată mare, dar nu este atât de mare, dacă este să comparăm simbolul pe care îl reprezintă principele Rainier de Monaco."

Printesa Stephanie de Monaco va poposi câteva zile la noi în ţară. Joi, va fi întâmpinată la Palatul Elisabeta de către custodele coroanei României, principesa Margareta.

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat imediat după ce România a spulberat-o pe Ucraina la EURO 2024
Ungurii au reacționat imediat după ce România a spulberat-o pe Ucraina la EURO 2024
Citește și...
De ce n-are ”Lupoaica lui Traian” coadă
De ce n-are ”Lupoaica lui Traian” coadă

Statuia împăratului Traian cu Lupoaica în brațe, aflată în fața Muzeului de Istorie din București, este acum ... incompletă. Mai exact, nu are coadă.

Statuie din bronz, ridicată în memoria unui câine
Statuie din bronz, ridicată în memoria unui câine

Un credincios câine ciobănesc belgian, pe nume Ramzis, mort la datorie toamna trecută, are de-acum o statuie de bronz, lângă Vilnius, ridicată la comandă grănicerilor lituanieni pe care i-a ajutat în nenumărate misiuni.

Ucraina a eliminat de pe străzi toate cele 1320 de statui cu Lenin
Ucraina a eliminat de pe străzi toate cele 1320 de statui cu Lenin

Ucraina a terminat de îndepărtat toate cele 1320 de statui ale revoluționarului comunist Lenin, ca urmare a unei ordonanțe guvernamentale de eliminare a tuturor simbolurilor comuniste din această țară.

Primaria Capitalei plateste 6 milioane de lei pentru o statuie a Printului Rainier de Monaco. Locuitor:
Primaria Capitalei plateste 6 milioane de lei pentru o statuie a Printului Rainier de Monaco. Locuitor: "Habar n-am cine e"

Primaria Bucurestiului va plati 6 milioane de lei pentru o statuie dedicata Printului Rainier al III-lea de Monaco.

Recomandări
Cât pot câștiga studenții care vor să lucreze pe timp de vară. Mulți dintre ei își caută un job sezonier
Cât pot câștiga studenții care vor să lucreze pe timp de vară. Mulți dintre ei își caută un job sezonier

Vacanța se apropie, iar elevii și studenții care vor să lucreze își caută un post. Sunt multe locuri pentru ospătari, barmani sau lucrători comerciali. Cei care vor avea salariul minim pe economie vor primi 2.363 de lei net.

Atmosferă de neuitat în Munchen, la meciul României. Suporterii au cântat neîncetat
Atmosferă de neuitat în Munchen, la meciul României. Suporterii au cântat neîncetat "Hai, România!"

"Când ne visăm împreună, ne adunăm împreună"! Și asta au făcut mii de suporteri români care au oferit momente emoționante și intense pe tot parcursul meciului România-Ucraina, dar și cu câteva ore înainte de începerea partidei.

Austria - Franța 0-1, la EURO 2024. Les Bleus câștigă fără să înscrie GALERIE FOTO
Austria - Franța 0-1, la EURO 2024. Les Bleus câștigă fără să înscrie GALERIE FOTO

Franța a câștigat după un autogol meciul cu Austria din prima etapă a grupelor EURO 2024. Partida de la Dusseldorf a fost în direct la PRO TV și VOYO.