Spitalul din România în care aproape toți medicii s-au îmbolnăvit de Covid-19. ”Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu”

30-06-2020 20:33
Sursa: Monitorul de Suceava


Spitalul din România în care aproape toți medicii au avut Covid-19. ”Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu”

Aproape toți doctorii și angajații Spitalului Județean Suceava au fost infectați cu Covid-19, iar oamenii de aici în mod sigur nu pot spune că pandemia este o farsă.

 

Spitalul Județean Suceava s-a confruntat cu o situație incredibilă în această perioadă: aproape toți medicii și angajații au fost infectați cu Covid-19, a dezvăluit marți dr. Valeriu Gavrilovici, directorul medical al unității.

În aceste condiții, este greu de crezut că locuitorii celui mai afectat județ din România, cu peste 4.000 de cazuri confirmate de coronavirus, s-ar mai putea încrede în teorii conspiraționiste sau să spună că pandemia a fost o farsă, scrie Monitorul de Suceava.

”Faptul că atâția colegi de-ai noștri – peste 80% din totalul personalului și aproape 90% dintre medici - au fost bolnavi, au fost internați sau au fost tratați în izolare la domiciliu, cum a fost la început, vorbește de la sine despre amplitudinea și seriozitatea pe care a avut-o pandemia la Suceava”, a declarat dr. Gavrilovici.

”Locuitorii Sucevei nu cred că ar putea să spună că nu ar exista Covid sau că ar fi rodul unei conspirații. Faptul că noi am ținut nedorit capul de afiș al mass-media la nivelul întregii țări, ca număr de bolnavi, e suficient ca să veștejească orice idee că ar fi un fals, că SARS-Cov-2 este o închipuire sau o conspirație. Faptul că am avut câteva mii de pacienți care au fost îngrijiți în spital și care au destabilizat profund funcționarea spitalului, care acum, după mai bine de trei luni, încearcă să revină la un normal, cred că vorbește de la sine”, a mai spus directorul medical al spitalului.

 

”Virulența bolii a scăzut, dar nu a dispărut”

 

Acum, când cifrele arată scăderea numărului de cazuri noi în județul Suceava, dr. Gavrilovici spune că „ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru asta și să ne menținem starea de alertă interioară, în sensul că virulența și agresivitatea bolii poate s-au mai atenuat, dar nu au dispărut”.

În opinia sa, distanțarea fizică ar trebui să îi apropie mai mult sufletește pe oameni și să reașeze lucrurile pe un făgaș normal.

Potrivit acestuia, spitalul a adoptat un plan de măsuri astfel încât în următoarele trei luni să nu mai existe nici un caz de infectare în rândul cadrelor medicale și al pacienților din spital.

 

 

Sursa: Monitorul de Suceava, C.A.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57