Spitalul din România în care aproape toți medicii s-au îmbolnăvit de Covid-19. ”Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu”
Aproape toți doctorii și angajații Spitalului Județean Suceava au fost infectați cu Covid-19, iar oamenii de aici în mod sigur nu pot spune că pandemia este o farsă.
Spitalul Județean Suceava s-a confruntat cu o situație incredibilă în această perioadă: aproape toți medicii și angajații au fost infectați cu Covid-19, a dezvăluit marți dr. Valeriu Gavrilovici, directorul medical al unității.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În aceste condiții, este greu de crezut că locuitorii celui mai afectat județ din România, cu peste 4.000 de cazuri confirmate de coronavirus, s-ar mai putea încrede în teorii conspiraționiste sau să spună că pandemia a fost o farsă, scrie Monitorul de Suceava.
”Faptul că atâția colegi de-ai noștri – peste 80% din totalul personalului și aproape 90% dintre medici - au fost bolnavi, au fost internați sau au fost tratați în izolare la domiciliu, cum a fost la început, vorbește de la sine despre amplitudinea și seriozitatea pe care a avut-o pandemia la Suceava”, a declarat dr. Gavrilovici.
”Locuitorii Sucevei nu cred că ar putea să spună că nu ar exista Covid sau că ar fi rodul unei conspirații. Faptul că noi am ținut nedorit capul de afiș al mass-media la nivelul întregii țări, ca număr de bolnavi, e suficient ca să veștejească orice idee că ar fi un fals, că SARS-Cov-2 este o închipuire sau o conspirație. Faptul că am avut câteva mii de pacienți care au fost îngrijiți în spital și care au destabilizat profund funcționarea spitalului, care acum, după mai bine de trei luni, încearcă să revină la un normal, cred că vorbește de la sine”, a mai spus directorul medical al spitalului.
”Virulența bolii a scăzut, dar nu a dispărut”
Acum, când cifrele arată scăderea numărului de cazuri noi în județul Suceava, dr. Gavrilovici spune că „ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru asta și să ne menținem starea de alertă interioară, în sensul că virulența și agresivitatea bolii poate s-au mai atenuat, dar nu au dispărut”.
În opinia sa, distanțarea fizică ar trebui să îi apropie mai mult sufletește pe oameni și să reașeze lucrurile pe un făgaș normal.
Potrivit acestuia, spitalul a adoptat un plan de măsuri astfel încât în următoarele trei luni să nu mai existe nici un caz de infectare în rândul cadrelor medicale și al pacienților din spital.
Sursa: Monitorul de Suceava, C.A.
Etichete: spital, medici, suceava, coronavirus, infectari,
Dată publicare:
30-06-2020 20:33