De teama Covid-19, un cuplu s-a apucat să dezinfecteze casa. Bărbatul a murit, femeia este în stare gravă

Ultima actualizare: 19-06-2020 14:13

Caz halucinant în Suceava, unde teama de COVID-19 și ignorarea unor informații esențiale i-au adus moartea unui bărbat de 60 de ani. Și partenera sa este în stare gravă. Anchetatorii cred că s-au intoxicat cu substanțele chimice, folosite la dezinfectare.

Cei doi s-au simțit rău, după ce au curățat casa pe care o închiriaseră, pentru vacanță. Omul s-a stins într-o oră de la internarea în spital.

Anchetatorii nu știu până în acest moment ce chimicale au folosit cei doi pentru curățarea casei, pentru că recipientele originale în care se aflau substanțele pentru curățar au fost aruncate imediat după ce aceștia s-au apucat de curățenie.

Ce au reușit să afle anchetatorii este faptul că imediat după ce s-au apucat de curățenie, cei doi au lăsat în recipiente descoperite - în niște ligheane - substanțele de curățat - chimicale extrem de puternice - apoi s-au cuclat în imediata apropiere a acestora și este foarte posibil ca în timpul nopții substanțele să fi eliberat vaporti cu care cei doi să se fi intoxicat.

De altfel, raportul medicilor legiști în cazul bărbatului arată exact acest lucru - ingerarea sau respiratea unor vapori de substanțe chimice din surse exterioare.

Pe de altă parte, este posibil ca această tragedie să se fi produs din frica de Covid-19, dar și din dorința de a avea o locuință de vacanță curată.

Specialiștii avertizează că trebuie să citim cu atenție etichetele substanțelor pe care le folosim în gospodărie.

Spre exemplu, niciodată nu se amestecă înălbitorii, soluții pe bază de clor, cu soluțiile de curățat pe bază de amoniac, în dorința de a curăța mai bine. Dacă cele două subsanțe se combină,acest lucru duce la evaporarea unor vapori de cloramină - un gaz extrem de toxic și de periculos.

E greu deocamdată de spus ce substanțe au fost folosite și modul în care au fost folosite.

Există, așa cum se procedează potrivit legii, deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, pentru că ancheta trebuie cumva încheiată și cei care se ocupă de această anchetă trebuie să spună din ce cauză s-a produs această tragedie, cine a folosit substanțele, cine le-a folosit pentru a se întâmpla nenorocirea aceasta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO