Spitale, școli și unități militare din România, în pericol să ia foc. Care a fost cauza

Dată publicare: 15-04-2021 14:19
Dată actualizare: 15-04-2021 15:09


Un dosar exploziv, instrumentat de Poliția Română, scoate la iveală modul în care inconștiența și nepăsarea unor oameni de afaceri au pus în pericol viețile a sute de mii de români.

Spitale, școli, trenuri sau unități militare riscau să ardă până în temelii. În cazul unor incendii puternice, sistemele de prevenție dar și mijloacele de intervenție - hidranții de exemplu - ar fi dat rateuri.

Firma care se ocupa de întreținerea echipamentelor de apărare contra focului doar se prefăcea că le verifică, spun anchetatorii.

Cristina Dobre, reporter Pro TV: "Una dintre insituțiile de stat care aveau contract cu această firmă privată de mentenanță a sistemelor de prevenție și stingere a incendiilor este chiar Spitalul Marie Curie. Spitalul de copii are contract cu această firmă privată, această societate comercială despre care procurorii spun că nu verifica și nu întreținea hidranții și extinctoarele.

Aceste lucruri erau trecute doar în acte, iar ca totul să pară real, oamenii de la acea firmă schimbau sau modificau etichetele și sigiliile.

Firma aceasta a reușit să aibă contracte importante și numeroase cu instituții de stat de importanță strategică încă din 2019.

Vorbim despre CFR sau Nuclearelectrica, dar și despre spitale, școli sau benzinării. Anchetatorii notează, însă, că toate aceste firme de bună-credință nu știau că, de fapt, firma privată nu își onorează contractul, iar schimb, plăteau sume importante de bani.

Asta în timp ce firma privată, care trebuia să verifice toate aceste instalații de incendii nu declara la stat toate veniturile. Statul a fost prejudiciat, în acest fel, prin neplata taxelor și impozitelor".

 


VIDEO PROTVPLUS.RO