Spectacol la planetariul din Cluj-Napoca. Organizatorii au pregătit o experiență unică pentru toate categoriile de vârstă
La Cluj-Napoca, părinți și copii deopotrivă au avut parte de un spectacol inedit printre planete și constelații.
Ei au pornit într-o adevărată aventură spațială: de la Pământ până la Planeta Roșie și apoi până pe îndepărtatul Pluto.
Organizatorii au pregătit o experiență unică pentru toate categoriile de vârstă. Participanții s-au desprins pentru câteva minute de pe Pământ și au călătorit printre miile de stele și galaxii.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Vizitator: „Experiență destul de plăcută. Mă bucur că le-a plăcut la copii, pentru ei am venit".
Vizitator: „Ne bucurăm că există inițiativa asta și că au copii șansa să facă treaba asta la Cluj".
Așezați liniștiți pe scaune gonflabile, cei mici au urmărit cu atenție ce se întâmplă în Univers. Micii exploratori spațiali au avut șansa să cutreiere sistemul solar, Calea Lactee și să descopere misterele constelațiilor.
Copil: „Mi-au plăcut planetele mici".
Copil: „Aștept să văd planete noi”.
R: Care e planeta ta preferată?
Copil: „Marte. Îmi place culoarea ei".
Spectacolele din cadrul Planetariului au fost împărțite în două proiecții. Prima, „Patrula Zulă" este dedicată exclusiv copiilor. În cadrul ei, cei mici au misiunea de a salva Terra și învață cum s-a format și dezvoltat Pământul de-a lungul timpului. Cealaltă proiecție este gândită pentru adulți.
Prof. Emil Turcu, coordonator proiect: „Este o proiecție mai complexă care cuprinde câteva caracteristici ale Terrei, apoi prezintă fiecare planetă din Sistemul Solar, Planetele Telurice, Centura de asteroizi și Planetele Gazoase".
Evenimentul va continua și în alte orașe ale țării, astfel că şi alţi doritori pot avea șansa de a călători în Spațiu. Prețul unui bilet este de 40 de lei, iar durata unei proiecții este de 30 de minute.