Sotul Monicai Iacob Ridzi sustine ca starea de sanatate a acesteia s-a agravat in penitenciar: Nu i se poate acorda tratament

Monica Iacob Ridzi

Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, sotul Monicai Iacob Ridzi, spune ca starea de sanatate a acesteia s-a agravat si ca in penitenciar nu ii poate fi administrat tratamentul necesar, relateaza Mediafax.

Tiberiu Iacob Ridzi l-a insotit, duminica, pe avocatul Alexandru Chiciu la Sectia exterioara Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde este incarcerata Monica Iacob Ridzi, insa nu a putut intra, deoarece au fost epuizate cele patru vizite la care fostul ministru are dreptul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ridzi a declarat ca starea de sanatate a sotiei sale s-a agravat de cand se afla in penitenciar.

“Nu se poate acorda acest tip de tratament (necesar pentru bolile de care sufera Monica Iacob Ridzi - n.r.) in penitenciar. Acum este sub tratamentul pe care il avea in momentul in care a intrat in penitenciar, insa bolile de care sufera au nevoie de alte tipuri de tratament, care nu pot fi acordate aici", a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

La randul sau, avocatul Alexandru Chiciu, care a intrat la clienta sa, a spus ca incearca sa gaseasca parghii pentru a o scoate pe Monica Iacob Ridzi din inchisoare, intrucat este nevinovata.

Citește și
coruptie
BBC: "Demersul anticoruptie al Romaniei ajunge pana la elite". Ce scriu jurnalistii englezi despre DNA, Elena Udrea si Ridzi
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Starea dansei de sanatate nu este foarte buna, de altfel acesta este si unul dintre motivele pentru care vreau sa vorbesc cu doamna Ridzi, sa vedem ce demersuri putem face pentru eventualul transfer la un penitenciar- spital", a spus avocatul, inainte de a intra la Ridzi.

Potrivit acestuia, din punct de vedere juridic nu se mai poate face nimic pentru ca Monicai Iacob Ridzi sa ii fie redusa pedeapsa, deoarece hotararea ICCJ este definitiva.

"Sigur, vom incerca orice demers pe care legea il va permite, vreau sa discut cu dansa si sa gasim toate parghiile legale, ca acest om realmente nevinovat sa iasa din inchisoare”, a adaugat avocatul.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in 16 februarie, de instanța suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliția Judeteana Cluj, fiind incarcerata la sectia exterioara din Cluj-Napoca aPenitenciarului Gherla, unde va sta in perioada de carantina.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, declara ca in perioada de carantina, de 21 de zile, Monica Iacob Ridzi este tinuta sub observatie si are aceleasi drepturi ca orice alt detinut, urmand ca dupa aceasta etapa o comisie de specialitate sa ii stabileasca regimul de detentie.

Astfel, Ridzi are dreptul la patru vizite, la colete de maximum zece kilograme, cu un supliment de pana la sase kilograme de fructe si legume, si pana la 20 de kilograme de apa sau bauturi racoritoare.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi are dreptul sa faca solicitari speciale, in functie de starea sa de sanatate sau daca are anumite nemultumiri, solicitari care ii vor fi trecute in dosarul personal si ulterior analizate de un judecator de drepturi si libertati.

ANI nu a constatat avere nejustificata in cazul Monicai Iacob Ridzi

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a verificat averea Monicai Iacob Ridzi in perioada 2008 - 2012 si nu a constatat vreo diferenta intre veniturile si bunurile acesteia, potrivit raportului de evaluare remis apararii fostului ministru.

Avocatul lui Ridzi, Alexandru Chiciu, a declarat, duminica, inainte de a intra la Sectia exterioara Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, pentru a o vizita pe clienta sa, ca a primit, vineri, un raspuns de la Agentia Nationala de Integritate, care a finalizat verificarile in ceea ce priveste averea Monicai Iacob Ridzi in perioada 2008 - 2012 si a constatat ca nu exista niciun fel de diferenta intre castigurile de referinta si bunurile dobandite de aceasta.

"Este un raspuns oficial, din pacate, insa, venit mult prea tarziu fata de situatia in care domnia sa se afla, dar este o dovada a faptului ca aceasta femeie niciodata nu a mintit, niciodata nu a furat nicio suma de bani, lucru pe care ANI il dovedeste", a declarat avocatul.

ANI s-a autosesizat odata cu inceperea anchetei DNA privind-o pe Ridzi si a verificat averea acesteia, constatand ca nu are avere nejustificata. Verificarile administrative ale ANI nu au avut insa vreo legatura cu ancheta penala si procesul Monicai Iacob Ridzi pentru fapte de coruptie.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in 16 februarie, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru este incarcerat la Sectia exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde sta in perioada de carantina, de 21 de zile, urmand ca dupa aceasta etapa o comisie de specialitate sa ii stabileasca regimul de detentie.

Potrivit DNA, in perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , in calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Emil Boc, dupa ce a vizitat-o pe Ridzi la inchisoare:
Emil Boc, dupa ce a vizitat-o pe Ridzi la inchisoare: "Starea sanatatii nu este buna chiar deloc, are nevoie de sprijin"

Fostul premier Emil Boc, care a vizitat-o marti pe Monica Iacob Ridzi la Penitenciarul Gherla, unde aceasta este incarcerata in perioada de carantina, spune ca starea de sanatate a fostului ministru "nu este foarte buna".

BBC:
BBC: "Demersul anticoruptie al Romaniei ajunge pana la elite". Ce scriu jurnalistii englezi despre DNA, Elena Udrea si Ridzi

Romania pare sa devina in sfarsit serioasa in combaterea crimei organizate, la opt ani de la aderarea la UE si la 13 ani de la infiintarea DNA, comenteaza BBC News Online, intr-un material despre recentele actiuni ale DNA.

Monica Iacob Ridzi a fost incarcerata la Penitenciarul Gherla. Faptele pentru care a primit 5 ani de inchisoare
Monica Iacob Ridzi a fost incarcerata la Penitenciarul Gherla. Faptele pentru care a primit 5 ani de inchisoare

Monica Iacob Ridzi s-a predat luni seara la Politia din Cluj, dupa ce a fost condamnata definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.