Sorina Pintea anunţă că a fost diagnosticată cu o boală gravă autoimună: ”Viaţa este imprevizibilă”

Dată publicare: 03-02-2020 22:08
Dată actualizare: 04-02-2020 11:53


Sorina Pintea

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat, luni seară, pe contul său de Facebook, că a fost diagnosticată cu o boală gravă autoimună şi a ales să se trateze în ţară, având încredere în sistemul medical.

Într-o postare pe Facebook, intitulată ”Viaţa este imprevizibilă”, Sorina Pintea povesteşte că, în noiembrie 2019, a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, de atunci fiind sub tratament, cu cortizon şi cu imunoglobuline.

Citești și Boala de care suferă fostul ministru Sorina Pintea: “E foarte greu în anumite momente”

"Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat", a scris fostul ministru al Sănătăţii.

Sorina Pintea spune că în acest moment, boala este în remisie: "în momentul de faţă, boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public".

În comentariile la postare, fostul ministru al Sănătăţii spune că este tratată de profesorul Ruxandra Ionescu de la Spitalul Sf. Maria, iar la Baia Mare este urmărită de ”două doamne remarcabile, dr. Gabriela Ieremia şi dr.Cristina Truica”.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO