Soluția inedită găsită de magazine ca să nu își piardă clienții. Dar atenție la un detaliu care ne pune sănătatea în pericol

×
Codul embed a fost copiat

Ca să își țină clienții aproape, magazinele s-au întrecut în promoții la alimentare în ultimul an. Așa se face că vânzările la produsele reduse au crescut chiar și cu 50% în unele cazuri.

Dacă alegem să cumpărăm mai mult odată ca să profităm de prețurile mai mici și nu reușim să mâncăm tot în timp scurt, putem congela restul. Putem îngheța chiar și lapte, iaurt ori unt și inclusiv mâncare gătită. Este important, însă, ca tot ce punem la congelator să fie proapăt, ca să evităm să ne îmbolnăvim, atrag atenția inspectorii sanitari.

Ca să nu rămână cu produsele pe raft, în condițiile în care mai toate s-au scumpit, comercianţii au încercat să îi atragă pe consumatori cu tot felul de promoții. Rezultatele s-au văzut imediat.

Florin Loghin, directorul de magazin: “Selectăm articole de bază, produse de bază pe care le caută consumatorii. Iar făcând o statistică din luna august a anului trecut, vânzările s-au dublat. La aceste produse reduse. Lactate, carne de pasăre, băcănie. Produse precum conserve de legume, conserve de pește, alimente de bază.”

Aproape toate alimentele poate fi înghețate

Iar dacă faceţi cumpărături în cantităţi mari convinşi de preţul bun, nu ar strica să congelaţi o parte. Mai ales că aproape toate alimentele poate fi înghețate, spun bucătarii. De la carne, şi brânză până la sosuri, lapte ori mâncăruri gătite. Inclusiv ouăle pot fi congelate. Se bat înaine și pot fi aşezate în formele pentru cuburile de gheață. Iar untul şi iaurtul pot fi lăsate în congelator cu o condiție să fie folosite în prăjituri ori la alte rețete imediat după decongelare. Există totuși reguli.

Citește și
sofer
Vameșii bulgari au văzut într-o mașină care venea din România ceva ce păreau sandvișuri. Șoferul a fost arestat imediat

Adi Hădean, bucătar: “Ar fi bine să congelăm lucruri proaspete. Dacă avem un pui de țară pe care l-am scrificat astăzi și vrem să îl congelăm, să îl păstrăm pentru mai încolo, congelăm azi. Nu mâine, nu poimâine, nu peste patru zile. Putem congela şi supe, dar şi sosuri concentrate pe care le punem în recipente de gheaţă.”

Cel mai bine este să gătim şi să congelăm imediat. În acest fel, distrugem bacteriile care ar putea să ne facă rău.

Ioan Oleleu, vicepreședintele ANSVSA: „Dacă luăm un produs în stare refrigerată este foarte important să ajungem cu acel produs acasă, să îl gătim în acea stare în care el a fost achiziționat. Să evităm pe cât posibil congelarea.”

Cum decongelezi corect alimentele ca să nu te îmbolnăvești

La fel de importantă este și decongelarea. Atunci când vrem să decongelăm un aliment, cel mai sigur este să îl punem într-un vas și să îl băgăm imediat la frigider, chiar dacă se va dezgheța mai greu. Sub nicio formă să nu îl lăsăm pe masa din bucătărie ori să îl punem în apă, ca să îi grăbim dezghețarea. Și asta pentru că, spun inspectorii sanitari, bacteriile care rămân pe produs, chiar dacă îl congelăm, se multiplică mai ușor la temperaturi ridicate. Și riscăm să ne îmbolnăvim.

Totodată este indicat să nu congelăm niciodată de mai multe ori același produs. Cea mai bună varianță este să împărțim mâncarea în porții mici, pe care le putem consuma la o masă.

Articol recomandat de sport.ro
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Citește și...
Vameșii bulgari au văzut într-o mașină care venea din România ceva ce păreau sandvișuri. Șoferul a fost arestat imediat
Vameșii bulgari au văzut într-o mașină care venea din România ceva ce păreau sandvișuri. Șoferul a fost arestat imediat

Un șofer polonez care venea din România și avea peste 230.000 de euro împachetați ca sandvișuri a fost arestat în Bulgaria. Mașina bărbatului era pur și simplu căptușită cu bani, scrie presa bulgară.

Investiții uriașe pentru producerea zăpezii artificiale pe pârtii. Costurile se vor regăsi însă în tarife
Investiții uriașe pentru producerea zăpezii artificiale pe pârtii. Costurile se vor regăsi însă în tarife

Din trei luni calendaristice de iarnă, la noi 30 de zile au temperaturi peste zero grade Celsius. Această vreme a devenit o provocare pentru administratorii domeniilor schiabile.

Guvernul a prelungit perioada de acordare a ajutorului pentru compensarea creşterii accizei la motorină până la 30 iulie 2025
Guvernul a prelungit perioada de acordare a ajutorului pentru compensarea creşterii accizei la motorină până la 30 iulie 2025

  Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea până la 30 iulie 2025 a perioadei de acordare a ajutorului de stat pentru compensarea creşterii accizei la motorina utilizată drept combustibil pentru motor.

Recomandări
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene

Interesul pentru fondurile europene este atât de mare, încât internetul s-a umplut de companii care oferă consultanță și întocmesc proiecte pentru obținerea sumelor alocate de Uniune.

România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE
România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE

Comisia Europeană a inclus România pe lista statelor cu dezechilibre economice grave, care amenință stabilitatea Uniunii Europene.

Dan Șucu, pe prima pagină La Gazzetta dello Sport după preluarea Genoa CFC: ”Donald Trump de România”
Dan Șucu, pe prima pagină La Gazzetta dello Sport după preluarea Genoa CFC: ”Donald Trump de România”

Preluarea Genoa CFC, cel mai vechi club de fotbal din Italia, de către omul de afaceri român Dan Șucu, ține prima pagină La Gazzetta dello Sport, una dintre cele mai importante publicații sportive din lume. Șucu este numit ”Donald Trump de România”.