Soluția găsită de autorități pentru a elibera traficul dinspre București spre Brașov. Va costa 642 de milioane de lei
În așteptarea unei autostrăzi spre munte, care să meargă de la București până la Braşov, autoritățile promit modernizarea unui drum județean de pe Valea Doftanei, care să preia din traficul de pe aglomeratul DN1.
Contractul pentru începerea lucrărilor a fost semnat miercuri seara, în prezenţa premierului.
Șoseaua ar urma să fie gata în 3 ani și jumătate, din momentul în care constructorul va deschide şantierul.
N-o să avem autostradă de la Ploiești la Brașov prea curând, dar vom putea străbate distanța cu 50 km pe oră, pe un drum foarte pitoresc.
Șoseaua, a cărei modernizare va începe curând, pornește de la Câmpina și străbate munții Baiului, pe Valea Doftanei, până la Săcele, lângă Brașov.
Reabilitarea celor 26 de kilometri costă 642 de milioane de lei și este finanțată aproape integral de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții. Constructorul a fost ales dintre 9 ofertanți, iar miercuri s-a semnat contractul de execuție.
Nicolae Ciucă, prim-ministru: „Găsim soluții ca prin fondurile de la bugetul de stat să realizam partea de complementaritate cu proiectele de infrastructură pe care le-am pus deja în practică din fonduri europene. Acest tronson de infrastructură rutieră va asigura o alternativă și la traficul aglomerat de pe DN1 și DN1A. Nu s-a renunțat la proiectul legării Ploieștiului de Brașov de o autostradă.”
Localnicii speră că drumul îi va face pe unii turiști să se oprească și pe Valea Doftanei, renumită pentru cașcavea, dar și pentru pădurea virgină.
Gheorghe Șoriceanu, localnic: „Noi credem că este de bine, se deschide și drumul spre Brașov, poate și posibilitatea de locuri de muncă. Este o zonă foarte frumoasă, este o comună foarte mare.”
Oamenii sunt conștienți că afluxul ar putea crea și probleme.
Cezar Purcaru, localnic: „Sperăm că va fi bine pentru dezvoltarea zonei și pentru turismă. În același timp, să nu ne umplem de gunoaie înspre golul alpin și să înceapă defrisările.”
Valentin Anghel, localnic: „Nu este prea bine pentru că o să fie ca pe Valea Prahovei, foarte multă aglomerație și foarte mult haos.”
Drumul care va trece Carpații va avea 2 benzi și 14 poduri. Constructorul are o singură grijă - pentru realizarea drumului, o serie de localnici trebuie expropriați, iar aici ar putea apărea dificultăți.
Sursa: Pro TV
Etichete: ploiești, autostrada, brasov, valea doftanei,
Dată publicare:
01-03-2023 19:37