SOLSTITIUL DE VARA 2015 - traditii si obiceiuri. Cea mai lunga zi din an era considerata propice pentru magii
SOLSTITIUL DE VARA 2015. Duminica, la ora 19 si 38 de minute este solstitiul de vara in emisfera nordica, moment in care Soarele se afla la cea mai mare inaltime fata de ecuator.
SOLSTITIUL DE VARA 2015 . Va fi si cea mai lunga zi din an: 15 ore si 32 de minute, si ii corespunde cea mai scurta noapte, de 8 ore si 28 de minute. Incepand cu aceasta data, durata zilei va incepe sa scada, in urmatoarele 6 luni.
Simultan, in emisfera sudica este solstitiul de iarna, cand inaltimea Soarelui deasupra orizontului si lungimea zilei sunt minime.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conform Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", pe 21 iunie "pamantul executa atat o miscare anuala de revolutie in jurul Soarelui, cat si o miscare diurna de rotatie in jurul axei polilor terestri. Axa polilot pastreaza o pozitie fixa in spatiu, ea fiind inclinata pe planul orbitei Pamantului la aproximativ 66 de grade.
Traditii si obiceiuri de solstitiu
Denumirea de solstitiu provine din limba latina si inseamna "soarele oprit", iar evenimentul care are loc in fiecare an a provocat numeroase mituri si superstitii, de-a lungul timpului. In credinta populara, se spune ca solstitiul de vara este favorabil unor magii puternice, care isi pot pune amprenta pozitiva asupra unor schimbari in dragoste, prosperitate sau sanatate. Energia solstitiului de vara este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului.
Solstitiul de vara era in vechime si un prilej de gasire si folosire a apei magice. Imbaierea in lacuri sau rauri avea un efect curativ, dar constituia si un ritual de renastere. In unele regiuni, spalatul cu roua adunata in ajunul solstitiului reprezenta o practica magica de frumusete, iar in altele, imbaierea in apa cu ierburi din noaptea solstitiului reprezenta o cura de refacere a sanatatii si vigorii.
Semnificatia coronitelor de Sanziene
La romani, solstitiul de vara este apropiat si legat de sarbatoarea Sanzienelor, marcata pe data de 24 iunie. Sanzienele sunt fapturi magice, aeriene si silvice, care au darul de a aduce vindecare oamenilor, parfum si insusiri de leac florilor, belsug in campii si fertilitate animalelor.
Citeste mai multe pe adevarul.ro
Sursa: Pro TV
Etichete: vara, tradiții, obiceiuri, superstiții, solstitiu, ritualuri,
Dată publicare:
21-06-2015 11:15