21 iunie, cea mai lunga zi din an. Inceputul verii astronomice, marcat de furtuni si temperaturi scazute

Ultima actualizare: 24-06-2014 07:07

Bucurati-va de cea mai lunga zi din an. Solstitiul de vara marcheaza inceputul verii astronomice. Doar in teorie, daca ne uitam pe afara.

Specialistii insista insa ca in iulie si august temperaturile vor fi peste medie. La fel de adevarat este ca de duminica, incet, incet, se va intuneca mai repede.

Ziua de 21 iunie marcheaza solstitiul de vara, adica momentul in care soarele se ridica deasupra orizontului la unghiul maxim. A rasarit la ora 5 si 31 de minute si va apune la ora 21 si 4 minute, astfel ca ziua va avea 15 ore si 32 de minute, iar noaptea doar 8 ore si 28 de minute.

Cea mai lunga zi din an, nu a fost nici pe departe si cea mai calduroasa. Au fost ploi cu tunete in multe zone din tara. In Bucuresti oamenii au surprins un nor ca o palnie format din picaturi de apa. Desi seamana foarte mult, nu poate fi numit tornada, pentru ca nu atinge solul.

Chiar daca duminica si luni vom avea temperaturi de pana la 32 de grade in lunca Dunarii si 22 in nordul Moldovei si in depresiuni, de luni noapte se intorc ploile, si sunt posibile caderi de grindina. Mercurul din termometre va arata iar temperaturi mai mici decat valorile normale.

E posibil ca instabilitatea sa se mentina si in prima saptamana a lunii iulie, insa apoi vom intampina vara cu adevarat. In luna lui cuptor, dar si in august vom uita de umbrele. Pacat ca se micsoreaza ziua.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO