21 iunie, cea mai lunga zi din an. Inceputul verii astronomice, marcat de furtuni si temperaturi scazute
Bucurati-va de cea mai lunga zi din an. Solstitiul de vara marcheaza inceputul verii astronomice. Doar in teorie, daca ne uitam pe afara.
Specialistii insista insa ca in iulie si august temperaturile vor fi peste medie. La fel de adevarat este ca de duminica, incet, incet, se va intuneca mai repede.
Ziua de 21 iunie marcheaza solstitiul de vara, adica momentul in care soarele se ridica deasupra orizontului la unghiul maxim. A rasarit la ora 5 si 31 de minute si va apune la ora 21 si 4 minute, astfel ca ziua va avea 15 ore si 32 de minute, iar noaptea doar 8 ore si 28 de minute.
Alegeri 2024
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
Cea mai lunga zi din an, nu a fost nici pe departe si cea mai calduroasa. Au fost ploi cu tunete in multe zone din tara. In Bucuresti oamenii au surprins un nor ca o palnie format din picaturi de apa. Desi seamana foarte mult, nu poate fi numit tornada, pentru ca nu atinge solul.
Chiar daca duminica si luni vom avea temperaturi de pana la 32 de grade in lunca Dunarii si 22 in nordul Moldovei si in depresiuni, de luni noapte se intorc ploile, si sunt posibile caderi de grindina. Mercurul din termometre va arata iar temperaturi mai mici decat valorile normale.
E posibil ca instabilitatea sa se mentina si in prima saptamana a lunii iulie, insa apoi vom intampina vara cu adevarat. In luna lui cuptor, dar si in august vom uita de umbrele. Pacat ca se micsoreaza ziua.