Soarele i-a scos pe români din casă la gratar și pescuit. Pescar: Am prins un caras de juma de kil. Avea 750 de grame de icre
Soarele darnic i-a scos oameni din casă și mulți dintre ei au preferat să lase orașele în urmă și preț de măcar câteva ceasuri s-au bucurat de zi de primăvară.
Unii au combinat plimbările cu picnicurile și brunch-urile, alții s-au relaxat cu undițele lângă un luciu de apă iar cei mai mulți au preferat să încingă grătarele unde au gătit bunătăți de sezon: micii și frigărui, legume gratinate și cartofi rumeniți și nu au uitat de berea rece.
Un grup vesel de ucraineni își sărbătoresc prietenului care împlinește 43 de ani. Toți sunt din orașul Kherson și au căutat adăpost în Sibiu încă de anul trecut.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Olena, din Kherson: "Ne place să sărbătorim primăvara, cum făceam acasă în Ucraina. Obișnuiam să ieșim și acolo, la grătar, ne e dor, dar sărbătorim aici, primăvara, locurile astea minunate."
Bărbat: "O mișcare nu face rău. Și mai ales mâncarea la disc. Rep: ce pregătiți? Pregătim cartofii, carnea, bineințeles avem și lemne, chiar dacă e natură, nu putem intra în pădure să rupem copaci, crengi."
O caserolă cu mici pentru grătar și legume pentru o salată, plus o pâine zdavănă și un borcan cu muștar, costă cel puțin 50 de lei, au calculat cei care și-au dat întâlnire în natură.
Tânăr: "(Reporter: Dacă e să comparăm un grătar de anul trecut cu cel de anul ăsta, cum se simte în portofel?) E puțin mai scump că na, carnea s-a mai scumpit, toate s-au mai scumpit. Așa să zic că un 50-100 de lei așa, că am pus mai multe legume, ciuperci, carne, mai mult pe legume."
La Iași, oamenii s-au bucurat de soare împreună cu familia la un brunch, la marginea pădurii. Părinții s-au relaxat la o băutură caldă, iar cei mici au primit dulciuri și s-au jucat în aer liber.
Fetiță: "Am degustat toate aromele și mi s-au părut incredibile. Una avea gust de vanilie, cealaltă de bezele."
Fetiță: "Sunt bune doar dacă le faci bine. Mama mea încearcă mereu să facă deserturile astea sănătoase, dar nu tot timpul îi ies. Ăsta a fost foarte bun."
Femeie: "A venit și căldura și profităm de orice ocazie, suntem tot timpul în natură, mai ales unde e și sănătate și voie bună. Nu suntem cu grătarele, preferăm mai mult experiențele în natură, să ne mișcăm."
Iar la Galați, pescarii au ieșit pe malul Dunării, chiar dacă le-au cam înghețat mâinile pe lansete.
Pescar: ”Nu-i pește, deocamdată. Apa-i rece. Apa are 6, 7 grade. (Reporter: Veniti asa mai mult de dragul de a veni?) Nu neapărat trebuie să prinzi pește.”
Unii au avut ”mici motive” să spună că nu și-au pierdut timpul chiar degeaba.
Pescar care a prins un guvid cât degetul: ”Să îmi arătați și mie captura. Da, da. Uitați, așa arată! Stați așa să îl pun lângă degetul mic, așa. Îl urmărim de-un an de zile."
Pescar: ”Anul trecut am prins un caras, aici, la Dunăre. L-am cântărit, avea juma de kil. Știți câte icre am scos din el? 750 de grame de icre. Mă credeți? Asta-i pescărească.”
Distracția va ține, însă, numai până pe 9 aprilie, de Florii, când va începe prohibiția generală. Pescuitul va fi complet interzis până pe 7 iunie, inclusiv.